fbpx
Rețetă de Macaroane cu brânză și roșii
Rețetă de Macaroane cu brânză și roșii

Această rețetă gustoasă de macaroane cu brânză la cuptor reprezintă o versiune mai sănătoasă a unui favorit al familiei.

Pregătire: 15 minute
Timp de Gătire: 35 minute
Pentru 4 persoane

Ingrediente

  • 300 g de macaroane
  • 40 g de cremă tartinabilă cu conținut scăzut de grăsimi
  • 1 ceapă mică, tăiată mărunt
  • 50 g de făină simplă
  • 600 ml lapte semidegresat
  • 75 g de brânză Cheddar maturată cu conținut redus de grăsime, rasă
  • 1 linguriță de muștar englezesc
  • 1 vârf de cuțit de piper negru măcinat
  • 2 roșii mari, tăiate în felii

Metoda de preparare

1. Preîncălziți cuptorul la 190C (ventilator 170C, gaz 5). Fierbeți macaroanele într-o cratiță mare cu apă clocotită timp de 8-10 minute, sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până se înmoaie. Odată ce sunt gata, scurgeți bine și puneți-i înapoi în cratiță.

Informații utile:
Puteți folosi orice tip de paste pentru acest lucru, dar formele tubulare funcționează cel mai bine. Aveți grijă să nu le fierbeți prea mult – trebuie să păstreze puțină „mușcătură”.

2. În timp ce pastele se gătesc, topiți pasta tartinabilă cu conținut scăzut de grăsime într-o cratiță mare și gătiți ceapa timp de 3 sau 4 minute până se înmoaie, dar nu se rumenește. Se ia de pe foc și se amestecă făina puțin câte puțin. Reveniți la foc și gătiți ușor, amestecând constant, timp de aproximativ 1 minut, până când amestecul are o textură asemănătoare nisipului. Se ia din nou de pe foc și se adaugă laptele puțin câte puțin, amestecând bine pentru a se omogeniza.

3. După ce s-a adăugat tot laptele, se pune din nou pe foc. Se amestecă sosul constant timp de câteva minute, până când devine gros și omogen. În acest moment, se ia de pe foc și se adaugă aproximativ două treimi din brânză și muștarul. Se condimentează cu piper și se amestecă din nou pentru a se combina.

4. Adăugați sosul fierbinte de brânză în tigaia cu pastele fierte și amestecați bine pentru a le combina și a acoperi totul cu sos. Se răstoarnă amestecul într-o tavă de copt care poate conține aproximativ 1,2 litri sau se pot folosi farfurii de servire individuale. Acoperiți cu feliile de roșii și presărați restul de brânză deasupra.

Informații utile:
În locul roșiilor puteți folosi un strat de felii de praz, dovlecei și ardei, ușor fierte în apă clocotită pentru a le înmuia.

5, Puneți-le în cuptor și coaceți-le timp de 15-20 de minute, până când sunt fierbinți și brânza de deasupra începe să se rumenească. Scoateți din cuptor, lăsați să se răcească câteva minute și apoi serviți.

Informații utile:
Se potrivește de minune cu o garnitură de legume gătite preferate sau cu o salată de frunze mixte.

Sursa foto + text:https://www.nhs.uk/