Puneti la inmuiat nautul cu o zi inainte in multa apa rece.
A doua zi, se scurge si se pune la fiert timp de 2 ore in apa clocotita. Adaugati sarea la sfarsitul timpului de gatire.
Se taie ceapa in felii si se toaca usturoiul. Taiati firele de telina in bucati mari.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se rumenesc bucatile de carne. Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa se rumeneasca timp de cateva minute, apoi, ardeii iuti si coriandrul. Se adauga sare si piper. Se amesteca timp de 2 minute, se adauga rosiile si se acopera cu apa. Se adauga carnea, se acopera si se fierbe timp de 2 ore, amestecand din cand in cand. La sfarsitul gatitului, sosul trebuie sa fie fluid.
Scoateti mazarea si fasolea; decojiti fasolea. Se pregatesc anghinarele si se taie in patru sau sase bucati, in functie de marime. Se clatesc celelalte legume, se curata de coaja si se taie in bucati mari. Se pun legumele intr-o tigaie, cu exceptia dovleceilor, mazarei si fasolei, si se acopera cu sosul de carne. Se lasa sa se gateasca timp de 20 de minute la foc mic, apoi se adauga dovleceii, mazarea si fasolea si se lasa sa se gateasca inca 10 minute. Pastrati cald.
Se toarna cuscusul intr-un vas putin adanc si se adauga untul. Se amesteca. Se servesc separat sosul, legumele si carnea.