fbpx
Reteta de Cus cus cu miel

Reteta de Cus cus cu miel

Ingrediente pentru Reteta de Cus cus cu miel

  • 1 kg de seminte de cus cus fierte
  • 500 g carne de miel: coaste sau piept, taiate in bucati mari
  • 500 g de naut
  • 250 g ceapa mare
  • 1 catel de usturoi
  • 4 bucati de telina
  • 1 lingurita de boia de, ardei dulce si iute dupa gust
  • 4 linguri de coriandru tocat
  • 500 g pulpa de rosii
  • 1 kg de mazare
  • 1 kg de fasole boabe
  • 4 anghinare
  • 500 g de napi
  • 400 g morcovi
  • 500 g de dovlecei
  • 10 ml de ulei de masline
  • 100 g unt
  • sare si piper

Mod de preparare cus cus cu miel

  1. Puneti la inmuiat nautul cu o zi inainte in multa apa rece.
  2. A doua zi, se scurge si se pune la fiert timp de 2 ore in apa clocotita. Adaugati sarea la sfarsitul timpului de gatire.
  3. Se taie ceapa in felii si se toaca usturoiul. Taiati firele de telina in bucati mari.
  4. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se rumenesc bucatile de carne. Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa se rumeneasca timp de cateva minute, apoi, ardeii iuti si coriandrul. Se adauga sare si piper. Se amesteca timp de 2 minute, se adauga rosiile si se acopera cu apa. Se adauga carnea, se acopera si se fierbe timp de 2 ore, amestecand din cand in cand. La sfarsitul gatitului, sosul trebuie sa fie fluid.
  5. Scoateti mazarea si fasolea; decojiti fasolea. Se pregatesc anghinarele si se taie in patru sau sase bucati, in functie de marime. Se clatesc celelalte legume, se curata de coaja si se taie in bucati mari. Se pun legumele intr-o tigaie, cu exceptia dovleceilor, mazarei si fasolei, si se acopera cu sosul de carne. Se lasa sa se gateasca timp de 20 de minute la foc mic, apoi se adauga dovleceii, mazarea si fasolea si se lasa sa se gateasca inca 10 minute. Pastrati cald.
  6. Se toarna cuscusul intr-un vas putin adanc si se adauga untul. Se amesteca. Se servesc separat sosul, legumele si carnea.

Alte articole interesante...

Cum se prepară cafeaua excelentă
Cafeaua, o băutură universală îndrăgită, variază enorm în funcție de soi, metodă de preparare și […]
Cum să faci un cappuccino perfect la tine acasă
Un cappuccino autentic nu este doar o băutură, este o experiență. Originar din Italia, acest […]
reteta de fasole batuta
Fasolea bătută este un deliciu care aduce aminte de bucatele tradiționale românești, de prânzurile la […]
Cum se prepara un ceai verde
Pentru a prepara un ceai verde gustos si aromat, urmati acesti pasi de baza: Alegeti […]
Cum se consuma catina
Exista mai multe modalitati prin care puteti consuma catina: Fructe proaspete: Fructele de catina pot […]
Cum sa faci o limonada in 6 pasi simpli
Limonada este o bautura racoritoare si revigoranta care are la baza lamaia, un fruct cunoscut […]
Reteta simpla de ciorba de legume
Iata o reteta simpla de ciorba de legume: Ingrediente: 2 cartofi mari 2 morcovi 1 […]
Cum se face inghetata de vanilie
Iata o reteta simpla pentru a face inghetata de vanilie: Ingrediente: 500 ml lapte gras […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro