fbpx
Reteta de Cus cus cu miel

Reteta de Cus cus cu miel

Ingrediente pentru Reteta de Cus cus cu miel

  • 1 kg de seminte de cus cus fierte
  • 500 g carne de miel: coaste sau piept, taiate in bucati mari
  • 500 g de naut
  • 250 g ceapa mare
  • 1 catel de usturoi
  • 4 bucati de telina
  • 1 lingurita de boia de, ardei dulce si iute dupa gust
  • 4 linguri de coriandru tocat
  • 500 g pulpa de rosii
  • 1 kg de mazare
  • 1 kg de fasole boabe
  • 4 anghinare
  • 500 g de napi
  • 400 g morcovi
  • 500 g de dovlecei
  • 10 ml de ulei de masline
  • 100 g unt
  • sare si piper

Mod de preparare cus cus cu miel

  1. Puneti la inmuiat nautul cu o zi inainte in multa apa rece.
  2. A doua zi, se scurge si se pune la fiert timp de 2 ore in apa clocotita. Adaugati sarea la sfarsitul timpului de gatire.
  3. Se taie ceapa in felii si se toaca usturoiul. Taiati firele de telina in bucati mari.
  4. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se rumenesc bucatile de carne. Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa se rumeneasca timp de cateva minute, apoi, ardeii iuti si coriandrul. Se adauga sare si piper. Se amesteca timp de 2 minute, se adauga rosiile si se acopera cu apa. Se adauga carnea, se acopera si se fierbe timp de 2 ore, amestecand din cand in cand. La sfarsitul gatitului, sosul trebuie sa fie fluid.
  5. Scoateti mazarea si fasolea; decojiti fasolea. Se pregatesc anghinarele si se taie in patru sau sase bucati, in functie de marime. Se clatesc celelalte legume, se curata de coaja si se taie in bucati mari. Se pun legumele intr-o tigaie, cu exceptia dovleceilor, mazarei si fasolei, si se acopera cu sosul de carne. Se lasa sa se gateasca timp de 20 de minute la foc mic, apoi se adauga dovleceii, mazarea si fasolea si se lasa sa se gateasca inca 10 minute. Pastrati cald.
  6. Se toarna cuscusul intr-un vas putin adanc si se adauga untul. Se amesteca. Se servesc separat sosul, legumele si carnea.

Alte articole interesante...

Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]
Cum se face Mămăliga
Mămăliga este un preparat tradițional românesc, simplu, dar delicios, care a fost de-a lungul timpului […]
Cum se prepară o Pizza Margherita
Pizza Margherita este un simbol al culinariei italiene, recunoscută pentru simplitatea și puritatea ingredientelor sale […]
Cum se prepară o Pizza Crudo Rucola
Pizza Crudo Rucola este o delicatesă culinară care îmbină savoarea unică a prosciutto crudo cu […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro