fbpx
Rețetă de Bajan cou cou cu pește picant

Rețetă de Bajan cou cou cu pește picant

Rețetă de Bajan cou cou cu pește picant

Rețetă de Bajan cou cou cu pește picant

O adaptare cu puține grăsimi a deliciosului fel de mâncare național din Barbados - făină de porumb și okra, servit cu pește marinat într-un sos picant și gustos.

Pregătire: 35 minute
Gătire: 30 min.
Se servește la 4 persoane

Ingrediente

Pentru Marinatã

  • 60 g de coriandru proaspăt
  • 35g pătrunjel proaspăt
  • 2 tulpini de țelină, tocate grosier
  • 3 cepe de primăvară, tocate mărunt
  • 5 căței de usturoi
  • o jumătate de ceapă mică
  • o bucată de 2,5 cm (1 inch) de ghimbir proaspăt, curățat de coajă
  • 4 crenguțe de cimbru
  • 4 ardei iuți roșii blânzi
  • 2 lingurițe de suc de lămâie verde
  • 650 g de fileuri de pește alb (cum ar fi cozonac, cod sau pollock), curățate și spălate

Pentru Sosul de pește

1 lingură de ulei vegetal
1 ceapă mică, tăiată în felii
o jumătate de ardei galben, curățat de semințe și tăiat în fâșii
jumătate de ardei roșu, curățat de semințe și tăiat în fâșii
2 crenguțe de cimbru proaspăt
400 g de roșii tăiate bucăți
1 ardei scotch bonnet mic, tocat mărunt (opțional)
0,5 linguriță de sare (opțional)

Pentru Cou cou cou

200 g de pudră de făină de porumb
100 g de okra crud, tăiat în cubulețe
1 linguriță de ulei vegetal
600ml apă

Metoda de preparare

1. Adăugați pătrunjelul, țelina, ceapa de primăvară, ceapa, ghimbirul, 4 crenguțe de cimbru proaspăt, ardeiul iute roșu și sucul de lămâie într-un robot de bucătărie și dați câteva impulsuri pentru a obține o marinată verde grosieră. Puneți fileurile de pește într-un bol, apoi turnați amestecul. Întoarceți și periați bine peștele pentru a vă asigura că este acoperit complet de marinată. Acoperiți bolul și puneți-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute (sau chiar peste noapte).

2. Pentru a face sosul, încălziți uleiul într-o tigaie mare și adăugați ceapa și ardeii. Gătiți timp de aproximativ 5 minute la foc mediu, până când au început să se înmoaie și să devină aurii. Apoi adăugați celelalte 2 crenguțe de cimbru și scotch bonnet (dacă se utilizează) și mai gătiți încă 1 minut. Adăugați peștele marinat, roșiile și sarea, amestecați ușor și turnați sosul peste pește. Acoperiți vasul și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 10 până la 15 minute.

Informații:
Data viitoare, amestecați lucrurile schimbând peștele cu pui fără piele sau carne slabă de capră.

3. În timp ce se gătește peștele, pregătiți coupé-ul. Adăugați făina de porumb într-un castron și adăugați încet apă rece cât să o acoperiți. Folosiți o lingură de lemn pentru a amesteca până obțineți o pastă omogenă, fără să se vadă cocoloașe uscate. Puneți această pastă de făină de porumb deoparte.

4. Puneți okra tăiată în cubulețe într-o oală cu aproximativ 400 ml de apă. Aduceți la fierbere medie, apoi reduceți focul și lăsați să fiarbă timp de aproximativ 5 minute, până când okra se înmoaie. Folosiți o sită sau o strecurătoare pentru a scurge okra, având grijă să păstrați apa fierbinte de okra. Puneți okra deoparte, apoi turnați aproximativ un sfert din apa fierbinte de okra înapoi în cratiță, iar restul într-o carafă.

5. Cu focul la mic, adăugați treptat un sfert din amestecul de făină de porumb înmuiată în apa de okra din oală și bateți până obțineți o pastă omogenă. Adăugați uleiul la amestec și bateți bine, înainte de a adăuga treptat restul de apă de okra și făină de porumb. Bateți continuu până când toată făina de porumb și lichidul sunt bine amestecate și omogene.

6. Treceți la o lingură de lemn și continuați să amestecați făina de porumb timp de încă 2 sau 3 minute. Va începe să bolborosească și să se îngroașe, așa că va trebui să amestecați mai tare pentru a evita formarea de cocoloașe. În acest moment, adăugați okra gătită și amestecați încă câteva minute sau până când okra este bine încorporată în făină de porumb, apoi luați-o de pe foc.

Informații:
Pentru un cou cou mai moale, adăugați mai multă apă fiartă în această etapă. Puteți încerca, de asemenea, să adăugați mai multe legume pentru o textură diferită - ardeii roșii și galbeni tăiați în cuburi funcționează bine.

7. Împrăștiați pătrunjelul tocat peste pește și serviți cu cou cou.

Poftã bunã!

Sursa foto + text:https://www.nhs.uk/healthier-families/recipes/bajan-cou-cou-with-spicy-fish/

Alte articole interesante...

Cum se gătește Sparanghelul
Haide-ți să explorăm lumea sparanghelului și să descoperim cum se gătește acesta. Sparanghelul este o legumă delicată, ușor de gătit și extrem de versatilă în […]
5 retete rapide pentru cina de seara
1. Omletă cu legume și brânză Ingrediente: 4 ouă 1 ardei gras tăiat cubulețe 1 […]
Cum se măsoară caloriile
Caloriile unui aliment, fruct sau băutură reprezintă o măsură a energiei pe care acesta o […]
Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro