Cum se gateste Varza Kale

Cum se gateste Varza Kale?

Varza Kale este una dintre cele mai sanatoase legume cu frunze verzi. Varza kale sau varza creata are o reputatie proasta si este considerata a fi dificil de preparat. In realitate, nu este greu de preparat sau de mancat. Iata cum o puteti prepara si manca rapid.

Asigurati-va ca achizitionati cel putin o jumatate de kilogram de varza kale sau creata, deoarece procesele de preparare si de gatire sunt aceleasi pentru ambele frunze verzi. Le puteti folosi in mod interschimbabil.

Indepartati tulpinile si nervurile de la varza inainte de a incepe sa o pregatiti. Este simplu daca impaturiti fiecare frunza in jumatate, apoi rupeti intreaga tulpina si nervurile de pe ea. Taiati frunzele de kale in fasii dupa ce le-ati asezat si impaturit, fie groase, fie subtiri. Alternativ, le puteti taia in bucati de marime medie. Spalati frunzele de kale intr-un bol mare cu apa, scufundandu-le in apa si ridicandu-le dupa ce ati lasat murdaria in urma. Repetati pana cand toata murdaria a fost indepartata pe fundul bolului cu apa. Puneti varza kale la aburi intr-un vas acoperit cu 1/3 cana de apa, la foc mediu-mare, timp de 10-15 minute.

Alte variante de a gati varza kale

Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu. Adaugati 450 de grame de frunze de kale si alte legume verzi, excluzand tulpinile, si sare dupa gust. Se amesteca pana cand legumele devin calite. Acoperiti si gatiti pana cand legumele sunt moi, 10-15 minute.

Puneti 2 cani de bulion sau apa intr-o oala mare si puneti la fiert cantitatea. Adaugati ceapa tocata marunt; 450 de grame de frunze de kale sau alte legume verzi, excluzand tulpinile; o frunza de dafin; si sare dupa gust. Se acopera si se fierbe pana cand amestecul este foarte moale, 30-45 de minute.

Alte articole interesante...

Cum se face romul
Romul este una dintre cele mai vechi și apreciate băuturi spirtoase din lume, cu o […]
Cum se gătește Sparanghelul
Haide-ți să explorăm lumea sparanghelului și să descoperim cum se gătește acesta. Sparanghelul este o legumă delicată, ușor de gătit și extrem de versatilă în […]
5 retete rapide pentru cina de seara
1. Omletă cu legume și brânză Ingrediente: 4 ouă 1 ardei gras tăiat cubulețe 1 […]
Cum se măsoară caloriile
Caloriile unui aliment, fruct sau băutură reprezintă o măsură a energiei pe care acesta o […]
Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro