Varza Kale este una dintre cele mai sanatoase legume cu frunze verzi. Varza kale sau varza creata are o reputatie proasta si este considerata a fi dificil de preparat. In realitate, nu este greu de preparat sau de mancat. Iata cum o puteti prepara si manca rapid.
Asigurati-va ca achizitionati cel putin o jumatate de kilogram de varza kale sau creata, deoarece procesele de preparare si de gatire sunt aceleasi pentru ambele frunze verzi. Le puteti folosi in mod interschimbabil.
Indepartati tulpinile si nervurile de la varza inainte de a incepe sa o pregatiti. Este simplu daca impaturiti fiecare frunza in jumatate, apoi rupeti intreaga tulpina si nervurile de pe ea. Taiati frunzele de kale in fasii dupa ce le-ati asezat si impaturit, fie groase, fie subtiri. Alternativ, le puteti taia in bucati de marime medie. Spalati frunzele de kale intr-un bol mare cu apa, scufundandu-le in apa si ridicandu-le dupa ce ati lasat murdaria in urma. Repetati pana cand toata murdaria a fost indepartata pe fundul bolului cu apa. Puneti varza kale la aburi intr-un vas acoperit cu 1/3 cana de apa, la foc mediu-mare, timp de 10-15 minute.
Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu. Adaugati 450 de grame de frunze de kale si alte legume verzi, excluzand tulpinile, si sare dupa gust. Se amesteca pana cand legumele devin calite. Acoperiti si gatiti pana cand legumele sunt moi, 10-15 minute.
Puneti 2 cani de bulion sau apa intr-o oala mare si puneti la fiert cantitatea. Adaugati ceapa tocata marunt; 450 de grame de frunze de kale sau alte legume verzi, excluzand tulpinile; o frunza de dafin; si sare dupa gust. Se acopera si se fierbe pana cand amestecul este foarte moale, 30-45 de minute.