fbpx
Cum se gateste Varza Kale

Cum se gateste Varza Kale?

Varza Kale este una dintre cele mai sanatoase legume cu frunze verzi. Varza kale sau varza creata are o reputatie proasta si este considerata a fi dificil de preparat. In realitate, nu este greu de preparat sau de mancat. Iata cum o puteti prepara si manca rapid.

Asigurati-va ca achizitionati cel putin o jumatate de kilogram de varza kale sau creata, deoarece procesele de preparare si de gatire sunt aceleasi pentru ambele frunze verzi. Le puteti folosi in mod interschimbabil.

Indepartati tulpinile si nervurile de la varza inainte de a incepe sa o pregatiti. Este simplu daca impaturiti fiecare frunza in jumatate, apoi rupeti intreaga tulpina si nervurile de pe ea. Taiati frunzele de kale in fasii dupa ce le-ati asezat si impaturit, fie groase, fie subtiri. Alternativ, le puteti taia in bucati de marime medie. Spalati frunzele de kale intr-un bol mare cu apa, scufundandu-le in apa si ridicandu-le dupa ce ati lasat murdaria in urma. Repetati pana cand toata murdaria a fost indepartata pe fundul bolului cu apa. Puneti varza kale la aburi intr-un vas acoperit cu 1/3 cana de apa, la foc mediu-mare, timp de 10-15 minute.

Alte variante de a gati varza kale

Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu. Adaugati 450 de grame de frunze de kale si alte legume verzi, excluzand tulpinile, si sare dupa gust. Se amesteca pana cand legumele devin calite. Acoperiti si gatiti pana cand legumele sunt moi, 10-15 minute.

Puneti 2 cani de bulion sau apa intr-o oala mare si puneti la fiert cantitatea. Adaugati ceapa tocata marunt; 450 de grame de frunze de kale sau alte legume verzi, excluzand tulpinile; o frunza de dafin; si sare dupa gust. Se acopera si se fierbe pana cand amestecul este foarte moale, 30-45 de minute.

Alte articole interesante...

Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]
Cum se face Mămăliga
Mămăliga este un preparat tradițional românesc, simplu, dar delicios, care a fost de-a lungul timpului […]
Cum se prepară o Pizza Margherita
Pizza Margherita este un simbol al culinariei italiene, recunoscută pentru simplitatea și puritatea ingredientelor sale […]
Cum se prepară o Pizza Crudo Rucola
Pizza Crudo Rucola este o delicatesă culinară care îmbină savoarea unică a prosciutto crudo cu […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro