Cum se gateste varza

Cum se gateste varza?

Varza este una dintre cele mai versatile legume. Poate fi consumata cruda, gatita, gatita la aburi sau aruncata intr-o ciorba. Varza este, de asemenea, o sursa excelenta de vitamina C, fibre si antioxidanti, cum ar fi glucosinolatii si compusii care contin sulf, cunoscuti sub numele de fenoli. De asemenea, varza ajuta la pierderea in greutate. Pe langa faptul ca este saraca in calorii, are un continut ridicat de apa, ceea ceva face sa va simtiti satui mai mult timp. De asemenea, stimuleaza capacitatea organismului dumneavoastra de a descompune grasimile si zaharurile, astfel incat acestea sa fie utilizate mai eficient.

Pentru a gati varza, in primul rand, va trebui sa alegeti o varza care este ferma si grea pentru dimensiunea sa, fara frunze ofilite. Spalati varza si taiati radacina inainte de a o depozita in frigider. O puteti pastra timp de pana la doua saptamani intr-o punga de plastic perforata, in sectiunea de congelare a frigiderului.

Alegeti varza pe care o doriti. Indepartati tulpina si taiati varza in bucati subtiri. Puteti folosi fie un cutit, fie un feliator pentru a face acest lucru. Pentru ca varza sa fie mai moale, o scufundati in apa clocotita timp de 2 minute. Scurgeti si raciti varza in apa rece. Astfel, varza se poate taia mai usor. Se soteaza ceapa, usturoiul si ghimbirul. Puteti folosi orice ceapa pe care o aveti in bucatarie. Decojiti si taiati ceapa si sotati-o intr-o tigaie cu putin ulei pana cand se inmoaie. Adaugati usturoiul tocat marunt si ghimbirul ras. Puteti adauga orice alte condimente si ierburi la alegere.

Adaugati condimentele si ierburile la alegere. De asemenea, puteti adauga cateva bucati de rosii si chilli daca doriti sa adaugati o aroma picanta preparatului. Puteti folosi fie legumele care sunt de sezon, fie orice leguma care va place. Puteti adauga morcovi, rosii, conopida, mazare, cartofi dulci, broccoli, ardei gras si cartofi. Adaugati legumele in acest moment si gatiti-le timp de 5 minute.

Alte articole interesante...

Cum se face romul
Romul este una dintre cele mai vechi și apreciate băuturi spirtoase din lume, cu o […]
Cum se gătește Sparanghelul
Haide-ți să explorăm lumea sparanghelului și să descoperim cum se gătește acesta. Sparanghelul este o legumă delicată, ușor de gătit și extrem de versatilă în […]
5 retete rapide pentru cina de seara
1. Omletă cu legume și brânză Ingrediente: 4 ouă 1 ardei gras tăiat cubulețe 1 […]
Cum se măsoară caloriile
Caloriile unui aliment, fruct sau băutură reprezintă o măsură a energiei pe care acesta o […]
Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro