fbpx
Cum se gateste preprelita

Cum se gateste prepelita

Cum se gateste prepelita cu sos

Prepelita in sos, pe langa faptul ca este tentanta cu o scarpetta finala, se potriveste si ca un condiment pentru niste paste bune cu ou. Ingredientele pentru prepararea unei prepelite in sos sunt simple si usor de gasit. Condimentele care sporesc gustul carnii sale sunt indispensabile. Un sfat: gatiti prepelitele cu sos intr-o caserola de lut pentru a spori aroma carnii si a sosului.

Aveti nevoie de:

  • 4 prepelite;
  • 2 frunze de dafin;
  • 2 crengute de rozmarin;
  • 1 morcov;
  • 1 tulpina de telina;
  • 1 ceapa;
  • 120 ml de piure de rosii;
  • 2 linguri de pasta de tomate;
  • 200 ml de bulion de legume;
  • 1 pahar de vin alb;
  • sare si piper.

Mod de preparare:

Cereti macelarului de incredere sa dezoseze prepelitele si apoi sa le taie in bucati. Se pun in cratita cu 6 linguri de ulei, ceapa taiata in sferturi, morcovul taiat in cubulete si telina curatata si taiata felii subtiri. Se adauga si ierburile si se rumenesc amestecand. Se degreseaza cu vinul si, cand alcoolul s-a evaporat, se adauga piureul de rosii; se amesteca si se inchide cu un capac. Se dilueaza concentratul intr-o ceasca mica de bulion clocotit si se adauga in caserola. Continuati sa gatiti, adaugand mai mult bulion fierbinte daca este necesar. Gatitul prepelitelor in sos va dura aproximativ 40 de minute.

Cum se gateste prepelita cu mamaliga

Aveti nevoie de:

  • 3 prepelite;
  • 200 g de malai;
  • 100 g de bacon feliat;
  • 30 g de unt;
  • 6 frunze de salvie;
  • 1 pahar de vin alb;
  • ulei de masline extravirgin;

Mod de preparare

Spalati prepelitele, uscati-le bine si infasurati-le cu feliile de bacon. Adaugati frunzele de salvie si legati-le cu sfoara de bucatarie. Se pun intr-o tigaie foarte mare, cu peretii inalti, si se rumenesc bine cu 6 linguri de ulei si cu untul; apoi se toarna vinul si se lasa sa se evapore. Continuati sa gatiti si, intre timp, pregatiti mamaliga. Intr-o cratita, se toarna aproximativ 600 ml de apa, se adauga sare si, cand da in clocot, se toarna malaiul. Se amesteca cu o lingura de lemn sau cu un tel si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute.

Alte articole interesante...

Cum se gătește Sparanghelul
Haide-ți să explorăm lumea sparanghelului și să descoperim cum se gătește acesta. Sparanghelul este o legumă delicată, ușor de gătit și extrem de versatilă în […]
5 retete rapide pentru cina de seara
1. Omletă cu legume și brânză Ingrediente: 4 ouă 1 ardei gras tăiat cubulețe 1 […]
Cum se măsoară caloriile
Caloriile unui aliment, fruct sau băutură reprezintă o măsură a energiei pe care acesta o […]
Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro