Prepelita in sos, pe langa faptul ca este tentanta cu o scarpetta finala, se potriveste si ca un condiment pentru niste paste bune cu ou. Ingredientele pentru prepararea unei prepelite in sos sunt simple si usor de gasit. Condimentele care sporesc gustul carnii sale sunt indispensabile. Un sfat: gatiti prepelitele cu sos intr-o caserola de lut pentru a spori aroma carnii si a sosului.
Cereti macelarului de incredere sa dezoseze prepelitele si apoi sa le taie in bucati. Se pun in cratita cu 6 linguri de ulei, ceapa taiata in sferturi, morcovul taiat in cubulete si telina curatata si taiata felii subtiri. Se adauga si ierburile si se rumenesc amestecand. Se degreseaza cu vinul si, cand alcoolul s-a evaporat, se adauga piureul de rosii; se amesteca si se inchide cu un capac. Se dilueaza concentratul intr-o ceasca mica de bulion clocotit si se adauga in caserola. Continuati sa gatiti, adaugand mai mult bulion fierbinte daca este necesar. Gatitul prepelitelor in sos va dura aproximativ 40 de minute.
Spalati prepelitele, uscati-le bine si infasurati-le cu feliile de bacon. Adaugati frunzele de salvie si legati-le cu sfoara de bucatarie. Se pun intr-o tigaie foarte mare, cu peretii inalti, si se rumenesc bine cu 6 linguri de ulei si cu untul; apoi se toarna vinul si se lasa sa se evapore. Continuati sa gatiti si, intre timp, pregatiti mamaliga. Intr-o cratita, se toarna aproximativ 600 ml de apa, se adauga sare si, cand da in clocot, se toarna malaiul. Se amesteca cu o lingura de lemn sau cu un tel si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute.