fbpx
Cum se gateste orezul integral

Cum se gateste orezul integral

Reteta Orez integral cu legume

Ingrediente

  • 200 g de orez integral
  • 400 g apa
  • 2 varfuri de cutitsoare
  • 1 salota
  • 200 g morcov
  • 100 g mazare
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 varfuri de cutit pulbere de ghimbir (sau proaspat)
  • 1 lingura de seminte de canepa (decojite)
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust

Mod de preparare pentru orez integral

Mai intai se prepara orezul integral asa cum am descris mai sus sau intr-o oala sub presiune timp de 25 de minute de la punctul de fierbere, Se scurge si se lasa deoparte. Se toarna putin ulei de masline extravirgin intr-o tigaie si se inabusa salota. Adaugati morcovul tocat sau resturile de la extractor, condimentati si adaugati putina apa daca se usuca prea mult. Adaugati mazarea decongelata, un praf de sare si gatiti timp de aproximativ zece minute. Acum adaugati orezul, asezonati, adaugati sosul de soia si, imediat ce s-a stins, adaugati ghimbirul, canepa si un strop de ulei de masline extravirgin. Gata de servit!

Reteta de Salata de orez integral

Ingrediente

  • Orez integral: 200 g
  • Ton la conserva
  • Conserve de porumb
  • rosie
  • Masline negre fara samburi (aproximativ 10)
  • Ulei
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare pentru Salata de orez integral

Pentru a pregati salata de orez integral va trebui sa urmati aceeasi procedura ca si in cazul salatei de orez clasice. Se pregatesc toate ingredientele, se scurge si se spala porumbul, se curata si se taie rosiile si se amesteca totul intr-un bol.

Intre timp, va trebui sa gatiti orezul. Trebuie doar sa il fierbeti in apa cu sare, cand este gata il scurgeti si il lasati sa se raceasca sub jet de apa. Se toarna apoi intr-un bol si se adauga ingredientele pe care le-ati pus deoparte anterior. Se amesteca totul si se asezoneaza cu un strop de ulei si un strop usor de piper.

Alte articole interesante...

Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]
Cum se face Mămăliga
Mămăliga este un preparat tradițional românesc, simplu, dar delicios, care a fost de-a lungul timpului […]
Cum se prepară o Pizza Margherita
Pizza Margherita este un simbol al culinariei italiene, recunoscută pentru simplitatea și puritatea ingredientelor sale […]
Cum se prepară o Pizza Crudo Rucola
Pizza Crudo Rucola este o delicatesă culinară care îmbină savoarea unică a prosciutto crudo cu […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro