Mai intai se prepara orezul integral asa cum am descris mai sus sau intr-o oala sub presiune timp de 25 de minute de la punctul de fierbere, Se scurge si se lasa deoparte. Se toarna putin ulei de masline extravirgin intr-o tigaie si se inabusa salota. Adaugati morcovul tocat sau resturile de la extractor, condimentati si adaugati putina apa daca se usuca prea mult. Adaugati mazarea decongelata, un praf de sare si gatiti timp de aproximativ zece minute. Acum adaugati orezul, asezonati, adaugati sosul de soia si, imediat ce s-a stins, adaugati ghimbirul, canepa si un strop de ulei de masline extravirgin. Gata de servit!
Pentru a pregati salata de orez integral va trebui sa urmati aceeasi procedura ca si in cazul salatei de orez clasice. Se pregatesc toate ingredientele, se scurge si se spala porumbul, se curata si se taie rosiile si se amesteca totul intr-un bol.
Intre timp, va trebui sa gatiti orezul. Trebuie doar sa il fierbeti in apa cu sare, cand este gata il scurgeti si il lasati sa se raceasca sub jet de apa. Se toarna apoi intr-un bol si se adauga ingredientele pe care le-ati pus deoparte anterior. Se amesteca totul si se asezoneaza cu un strop de ulei si un strop usor de piper.