Orez brun cu linte si ceapa caramelizata
Intr-o cratita destul de incapatoare, se combina orezul, quinoa, bulionul, 15 ml (1 lingura) din ulei, usturoiul, cardamomul, scortisoara si turmericul.
Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se aduce la fierbere, se acopera si se fierbe la foc mic timp de 20 de minute si se verifica din cand in cand si se amesteca cu o lingura de lemn daca este cazul.
Se ia de pe foc si se lasa sa stea 5 minute deoparte sa se odihneasca, acoperit. Se indeparteaza pastaile de cardamom si batonul de scortisoara din oala cu orezul si quinoua fierte.
Intre timp, intr-o tigaie mare, la foc mare, se rumeneste ceapa in restul de ulei de masline ramas din toata cantitatea necesara, amestecand aproape continuu, pana cand devine aurie, aproximativ 10 minute dar nu mai mult pentru ca riscam sa o ardem si devine amaeuie. Se da deoparte.
Se amesteca lintea cu orezul, apoi se transfera pe un platou mare de servit. Se acopera cu ceapa caramelizata si iaurt. Se presara cu chimen, coriandru si felii de lamiae pentru decor si gust.