Nimic nu se compara cu gustul si suculenta unui muschi de vita gros si suculent. Din nefericire, multi bucatari casnici se straduiesc sa il faca in bucataria proprie. Trucul este sa fie gatit corect. Cu metoda potrivita, chiar si un incepator poate face muschiul de vita perfect gatit de fiecare data.

Alegerea unei bucati bune de muschi de vita este esentiala pentru gustul final al felului de mancare. Asigurati-va ca selectati o bucata in care carnea are un aspect usor rosu sau roz aprins. Evitati orice fel de taieturi in care carnea apare gri sau albastra. Acesta este un semn ca aceasta este fie veche, fie a fost congelata pentru o perioada lunga de timp. Iata alte cateva lucruri la care trebuie sa va uitati atunci cand alegeti o bucata buna de muschi de vita!

Textura – Cautati fileuri fragede, dar ferme, cu o textura groasa pentru o aroma maxima.

Consistenta grasimii – Fileul ideal are o cantitate mica de grasime in toata carnea. Prea multa grasime in carne ii va da un gust prea bogat.

 Culoarea carnii – Optati pentru fileuri care au o culoare roz stralucitor. Evitati orice fel de bucati care par gri sau albastre.

Pentru a obtine un file de vita perfect gatit, trebuie sa se tina cont de cateva lucruri:

Grosimea fileului – Cu cat carnea este mai groasa, cu atat va dura mai mult timp pentru a fi gatita.

Metoda de gatire – Exista mai multe moduri de a gati muschiul de vita. Gatitul la foc mare, precum si la foc mic, este cea mai buna modalitate de a obtine de fiecare data un file perfect gatit.

Temperatura de gatire – Gatiti muschiul cu cuptorul pornit la o temperatura ridicata timp de aproximativ 15 minute pentru 500 g, sau pana cand se rumeneste bine, apoi reduceti cuptorul la o temperatura scazuta si lasati-l sa se gateasca inca 15 minute pentru 500 g, sau pana cand atinge o temperatura interna de 55-60C.