fbpx
Cum se gateste muschiul de porc

Cum se gateste muschiul de porc

Ingrediente

  • 1 muschi de porc intreg de aproximativ 500 g (mai bine daca este deja legat)
  • ulei de masline extra virgin
  • salvie
  • rozmarin
  • 4 - 5 cuisoare
  • sare
  • piper
  • 1 bucata de unt
  • 3 - 4 linguri de vin alb
  • aproximativ 2 cani de bulion
  • miere si/sau marmelada de portocale

Mod de preparare pentru muschiul de porc

  1. In primul rand, daca nu l-ati cumparat deja legat, legati-l cu sfoara de bucatarie.
  2. Se pun apoi frunzele de salvie, smocurile de rozmarin si cuisoarele in interiorul plasei si se maseaza carnea cu sare, piper si 2 linguri de ulei cu mainile.
  3. Apoi se rumeneste carnea intr-o cratita cu 1 bucata de unt, avand grija sa se rumeneasca pe toate partile, pana cand exteriorul este auriu, bine caramelizat (nu prea inchis).
  4. Acest lucru va dura aproximativ 8 minute.
  5. In aceasta faza, evitati sa strapungeti carnea pentru a preveni pierderea sucurilor interne ale muschiului.
  6. In final, se transfera muschiul intr-o tava de cuptor cu lichidele de gatit si se adauga piper macinat si sare atat deasupra, cat si dedesubt, un strop de ulei, vinul alb si cateva ace de rozmarin.
  7. In cele din urma se coace in cuptorul preincalzit la 160° timp de aproximativ 25 - 30 de minute, ungand carnea din cand in cand cu bulion fierbinte daca sucurile de gatit se usuca. Pentru a vedea daca s-a terminat gatitul, intepati carnea doar la capat: daca iese lichidul transparent, atunci este gatita.
  8. Apoi se scoate din cuptor si se infasoara muschiul de porc cu o folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca timp de aproximativ douazeci de minute.
  9. La final se indeparteaza plasa si se unge cu miere (acest pas va oferi un contrast delicios), se taie in felii de aproximativ 1 ½ cm grosime si se serveste cu marmelada de portocale si/sau miere.
  10. Muschiul de porc este gata

Alte articole interesante...

Rețetă autentică de salam de casă din carne de porc și vită
Descoperiți arta preparării salamului de casă, un meșteșug tradițional care îmbină gusturile intense ale cărnii […]
reteta de salam de biscuiti
Descoperă cum să prepari un salam de biscuiți delicios și irezistibil, o rețetă tradițională care […]
Smoothie cu avocado și spanac
Ingrediente pentru Smoothie cu avocado și spanac: 1 avocado copt 1 cană de spanac proaspăt […]
Salată de avocado cu quinoa
Salată de avocado cu quinoa Ingrediente: 1 cană de quinoa gătită 1 avocado mare, copt, […]
Toast cu avocado și ou poșat
Ingrediente pentru Toast cu avocado și ou poșat: 2 felii de pâine integrală sau de […]
Idei de aperitive
Idei de Aperitive Delicioase pentru Oricare Ocazie Când vine vorba de organizarea unei întâlniri sau […]
Idei de mâncare gătită românească
Idei de mâncare gătită românească perfectă pentru tine: Bucătăria românească este bogată și variată, cu […]
Idei de mâncare felul doi
Alege din selecția de idei de mâncare felul doi: Felul doi reprezintă de obicei partea principală a unei mese, fiind […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro