Cum se gateste muschiul de porc

Cum se gateste muschiul de porc

Ingrediente

  • 1 muschi de porc intreg de aproximativ 500 g (mai bine daca este deja legat)
  • ulei de masline extra virgin
  • salvie
  • rozmarin
  • 4 - 5 cuisoare
  • sare
  • piper
  • 1 bucata de unt
  • 3 - 4 linguri de vin alb
  • aproximativ 2 cani de bulion
  • miere si/sau marmelada de portocale

Mod de preparare pentru muschiul de porc

  1. In primul rand, daca nu l-ati cumparat deja legat, legati-l cu sfoara de bucatarie.
  2. Se pun apoi frunzele de salvie, smocurile de rozmarin si cuisoarele in interiorul plasei si se maseaza carnea cu sare, piper si 2 linguri de ulei cu mainile.
  3. Apoi se rumeneste carnea intr-o cratita cu 1 bucata de unt, avand grija sa se rumeneasca pe toate partile, pana cand exteriorul este auriu, bine caramelizat (nu prea inchis).
  4. Acest lucru va dura aproximativ 8 minute.
  5. In aceasta faza, evitati sa strapungeti carnea pentru a preveni pierderea sucurilor interne ale muschiului.
  6. In final, se transfera muschiul intr-o tava de cuptor cu lichidele de gatit si se adauga piper macinat si sare atat deasupra, cat si dedesubt, un strop de ulei, vinul alb si cateva ace de rozmarin.
  7. In cele din urma se coace in cuptorul preincalzit la 160° timp de aproximativ 25 - 30 de minute, ungand carnea din cand in cand cu bulion fierbinte daca sucurile de gatit se usuca. Pentru a vedea daca s-a terminat gatitul, intepati carnea doar la capat: daca iese lichidul transparent, atunci este gatita.
  8. Apoi se scoate din cuptor si se infasoara muschiul de porc cu o folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca timp de aproximativ douazeci de minute.
  9. La final se indeparteaza plasa si se unge cu miere (acest pas va oferi un contrast delicios), se taie in felii de aproximativ 1 ½ cm grosime si se serveste cu marmelada de portocale si/sau miere.
  10. Muschiul de porc este gata

Alte articole interesante...

Cum se face romul
Romul este una dintre cele mai vechi și apreciate băuturi spirtoase din lume, cu o […]
Cum se gătește Sparanghelul
Haide-ți să explorăm lumea sparanghelului și să descoperim cum se gătește acesta. Sparanghelul este o legumă delicată, ușor de gătit și extrem de versatilă în […]
5 retete rapide pentru cina de seara
1. Omletă cu legume și brânză Ingrediente: 4 ouă 1 ardei gras tăiat cubulețe 1 […]
Cum se măsoară caloriile
Caloriile unui aliment, fruct sau băutură reprezintă o măsură a energiei pe care acesta o […]
Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro