fbpx
Cum se gateste meiul

Cum se gateste meiul

De data aceasta este randul meiului, o cereala foarte veche, originara din Asia Centrala si de Est, cultivata si de vechii egipteni. Este, de asemenea, atat de bun pentru unghii si par, incat populatiile unde este consumat in mod regulat au unghii si par puternice si stralucitoare. In plus, este singura cereala alcalinizanta si usor de digerat, asa ca este excelenta si pentru cei cu probleme de stomac. Este o cereala fara gluten, dar nu uitati ca, la fel ca toate cerealele, nu contine toti aminoacizii esentiali, asa ca hai sa o combinam cu proteine precum legumele.

Chiftelute de mei si fasole neagra:

Ingrediente:

  • 200 g mei decorticat
  • 300 g dovleac copt
  • 100 g fasole neagra fiarta
  • sare, piper, ulei de masline extravirgin dupa gust
  • fulgi de ovaz sau fulgi de porumb pentru panare

Pregatire:

  1. Se fierbe meiul prin absorbtie: 200 g mei in 600 g apa usor sarata timp de 25 de minute.
  2. Se spala bine dovleacul si, fara a-l decoji, se taie in felii de aproximativ 2/3 cm grosime, indepartand semintele si fulgii interiori. Se asaza in tava de cuptor acoperita cu hartie de copt, se presara cu sare si piper si cateva frunze de salvie si rozmarin tocate. Se coace aproximativ 30 de minute la 200, verificand consistenta cu o furculita, trebuie sa fie destul de uscata.
  3. Se curata de coaja, se transfera intr-un blender si se face crema, se transfera intr-un bol, se adauga mei, sare, piper, se amesteca bine, se adauga fasolea neagra.
  4. Daca este necesar, deoarece amestecul este prea moale, adaugati putina faina de porumb sau, daca nu suferiti de intolerante, si pesmet.
  5. Formati chiftelele, aruncandu-le intr-un strat de gomasio, sau fulgi de ovaz sau faina de porumb, sau chiar faina de orez.
  6. Se rumenesc intr-o tigaie cu putin ulei, se usuca cu prosoape de hartie si se servesc cu putina maioneza vegana, daca doriti.

Alte articole interesante...

Rețetă autentică de salam de casă din carne de porc și vită
Descoperiți arta preparării salamului de casă, un meșteșug tradițional care îmbină gusturile intense ale cărnii […]
reteta de salam de biscuiti
Descoperă cum să prepari un salam de biscuiți delicios și irezistibil, o rețetă tradițională care […]
Smoothie cu avocado și spanac
Ingrediente pentru Smoothie cu avocado și spanac: 1 avocado copt 1 cană de spanac proaspăt […]
Salată de avocado cu quinoa
Salată de avocado cu quinoa Ingrediente: 1 cană de quinoa gătită 1 avocado mare, copt, […]
Toast cu avocado și ou poșat
Ingrediente pentru Toast cu avocado și ou poșat: 2 felii de pâine integrală sau de […]
Idei de aperitive
Idei de Aperitive Delicioase pentru Oricare Ocazie Când vine vorba de organizarea unei întâlniri sau […]
Idei de mâncare gătită românească
Idei de mâncare gătită românească perfectă pentru tine: Bucătăria românească este bogată și variată, cu […]
Idei de mâncare felul doi
Alege din selecția de idei de mâncare felul doi: Felul doi reprezintă de obicei partea principală a unei mese, fiind […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro