Iubitorii de fructe de mare din tara noastra pot incerca o varietate de feluri de mancare de calamar, dar prajit intr-o crusta crocanta de aluat este unul dintre cele mai populare. In Spania, oamenii mananca calmarul ca umplutura pentru un sandwich bocadillo sau ca tapas, insotit de lamaie si aioli. Calmarul este din ce in ce mai raspandit in tara noastra, iar cei care il consuma il mananca cu predilectie prajit.
Gatitul calamarului consta in mentinerea unei texturi adecvate. Daca nu sunteti familiarizat cu prepararea fructelor de mare, s-ar putea sa va alegeti cu calamari tari si elastici, in loc de unul dintre cele mai bune feluri de mancare din lume. Va sfatuim sa congelati calmarul inainte de a-l folosi in bucatarie pentru a obtine cel mai bun gust. Iata cateva retete cu calamari care va vor face sa indragiti gustul calamarilor.
Exista patru ingrediente implicate in prepararea calamarilor pane: 1 kg de inele de calamar, 70 de grame de faina, 2 oua, 400 ml de ulei si o lamaie.
Pentru a face calamari la tigaie, trebuie mai intai sa dezghetati inelele de calamar congelate, apoi spalati-le de doua ori si marinati-le in 500 ml de ulei si suc de lamaie timp de 10 minute. Dupa 10 minute, se usuca calamarii pe prosoape de hartie cat mai mult posibil.
Se ung inelele de calamar cu faina, apoi se inmoaie intr-un aluat de ou asezonat cu sare si piper inainte de a le acoperi din nou cu faina. Puteti, de asemenea, sa preparati un amestec din faina, oua, diverse condimente, praf de copt si apa minerala, la fel ca varianta japoneza. Prajiti-le in ulei incins pana cand devin aurii si crocante, apoi serviti-le cu sos de usturoi, lamaie, ketchup, maioneza sau tzatziki. Un preparat excelent care poate servit in orice moment al zilei!