Omleta cu avocado
Un avocado si doua oua stau la baza acestui preparat simplu, dar gustos. 1 lingura de ulei de masline extravirgin; 1 avocado copt de marime medie; 1 rosie; 1 lingura de iaurt sau smantana.
Se incinge tigaia si se adauga o lingura de ulei. Taiati avocado si rosiile cubulete, apoi adaugati-le in tigaie, odata ce aceasta este incinsa. Spargeti doua oua in tigaie si amestecati-le continuu odata ce uleiul este fierbinte. Cand sunt aproape gata, adaugati iaurtul sau smantana si amestecati. In cele din urma, adaugati rosiile taiate cubulete si avocado si fierbeti cateva secunde. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se presara cascaval Cheddar deasupra.
Toast cu avocado si ou posat
Este nevoie de cinci ingrediente pentru a face acest mic dejun simplu, dar delicios: doua felii de paine integrala proaspata, doi avocado, doua oua, doua linguri de otet, un varf de cutit de sare, un strop de suc de lamaie si o lingura de ulei de masline extravirgin.
Aduceti la fierbere o oala mare cu apa (1,5 litri sau mai mult) si adaugati 2 linguri de otet (acest lucru impiedica albusul sa adere la galbenus). Cand apa incepe sa fiarba (se formeaza mici bule), spargeti cele doua oua si adaugati-le in apa. Lasati apa sa fiarba timp de patru minute fara sa o atingeti. Daca ouale se lipesc de fundul oalei, miscati usor oala. Dupa ce ouale au fiert, scoateti-le din apa.
Zdrobiti avocado intr-un castron mediu, folosind o furculita. Adaugati sarea si putin suc de lamaie si continuati sa amestecati. Intindeti o cantitate generoasa de piure de avocado pe cele doua felii de paine (aceasta poate fi prajita), apoi acoperiti fiecare cu cate un ou. Finalizati cu un strop de ulei de masline si serviti.