fbpx
Cum să preparați cele mai populare băuturi pe bază de cafea

Cum să preparați cele mai populare băuturi pe bază de cafea

Unora le place cafeaua cu lapte, altora cafeaua simplă și neîndulcită, iar alții încearcă chiar la ei acasă tot felul de combinații îndrăznețe pentru a obține o cafea cât mai aromată. De la extract de vanilie, sirop de cireșe, miere de albine, coajă de portocale și până la caramel, scorțișoară și alte mirodenii, cafeaua poate fi îmbogățită după gusturile fiecăruia. Deși la baza fiecărei băuturi pe bază de cafea stă o cafea bună, cum este cea de la https://www.caffeonline.ro/, obținută prin diferite metode de prăjire și preparare a boabelor de cafea, laptele, îndulcitorii și diferitele mirodenii contribuie la gustul bogat al cafelei. Dacă v-ați întrebat vreodată care este diferența dintre cappuccino, latte, macchiato, americano, moccha și espresso, iată cum puteți prepara acasă unele dintre cele mai populare tipuri de băuturi cu cafea:

Ce este Espresso?

Majoritatea iubitorilor și băutorilor de cafea consumă cu regularitate espresso pur sau solicită un shot de espresso în cafeaua lor obișnuită. Espresso diferă de cafeaua obișnuită dintr-un motiv principal, și anume metoda de preparare. Espresso datează din Italia secolului al XIX-lea, cu primul espressor oficial creat în 1884. Deși puteți achiziționa boabe espresso, în realitate espresso este o cafea care se prepară printr-o anumită metodă. Apa fierbinte, cu presiune ridicată, se varsă peste boabele de cafea care au fost măcinate, rezultând o băutură foarte concentrată, bogată în cofeină și cu o aromă puternică. Espresso este unul dintre cele mai versatile tipuri de cafea preparată și chiar dacă nu ați comandat niciodată un espresso pur, este posibil să fi consumat o băutură de cafea făcută cu espresso. O multitudine de tipuri de băuturi de cafea folosesc espresso ca bază, inclusiv cappuccino, macchiato, Americano, mocha și latte.

Cum se prepară un cappuccino?

Spre deosebire de unele tipuri de băuturi de cafea care sunt închise la culoare, un cappuccino se trădează singur prin culoarea sa. Pregătirea unui cappuccino implică trei ingrediente turnate în cantități egale într-o ceașcă în trei etape separate. Mai întâi, avem la baza ceștii o doză bogată de espresso proaspăt presat. Laptele fiert se adaugă apoi deasupra stratului de espresso. Cele două lichide sunt în cele din urmă acoperite cu un strat gros de spumă de lapte. Cappuccino își are rădăcinile tot în Italia, având în vedere că o treime din compoziția sa este dată de espresso. Totuși, spre deosebire de espresso, a cărui denumire vine de la metoda sa de preparare, cuvântul cappuccino nu are nicio legătură cu această băutură pe bază de cafea. Denumirea cappuccino vine de la călugării capucini care au trăit în Italia încă din secolul al XVI-lea, culoarea unui cappuccino fiind foarte asemănătoare cu cea a hainelor capucinilor.

Cum se prepară un Americano?

Americano este cel mai clar exemplu că America și-a pus amprenta asupra băuturilor clasice de cafea. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, majoritatea bărbaților și femeilor din Statele Unite consumau cafea neagră, preparată acasă. Soldații Statelor Unite care serveau în Italia căutau o alternativă la espresso-ul tradițional italian și așa au creat Americano. Soldații americani turnau o doză obișnuită de espresso italian într-o ceașcă mare, după care mai adăugau apă fierbinte, rezultând astfel o cafea mai mare, care amintea mai mult de cafeaua neagră pe care o serveau ei acasă în Statele Unite. În mod obișnuit, un Americano se prepară cu un shot sau două de espresso și un raport mai mare de apă la espresso, raportul fiind de obicei în jur de două la unu sau trei la unu.

Alte articole interesante...

Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]
Cum se face Mămăliga
Mămăliga este un preparat tradițional românesc, simplu, dar delicios, care a fost de-a lungul timpului […]
Cum se prepară o Pizza Margherita
Pizza Margherita este un simbol al culinariei italiene, recunoscută pentru simplitatea și puritatea ingredientelor sale […]
Cum se prepară o Pizza Crudo Rucola
Pizza Crudo Rucola este o delicatesă culinară care îmbină savoarea unică a prosciutto crudo cu […]
Cum se prepară o Pizza Polo
Pizza Polo, adesea cunoscută și sub numele de Pizza cu Pui, este o variantă delicioasă […]
Cum se prepară o Pizza Quatro Stagioni
Pizza Quattro Stagioni, sau Pizza "Patru Anotimpuri", este o delicatesă italiană care îmbină armonios patru […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro