vopsea-de-par-cu-amoniac-sau-fara-amoniac

Cum să alegi vopseaua de păr: reguli de bază

Vopsirea părului poate fi o modalitate excelentă de a îmbunătăți aspectul sau de a schimba radical imaginea. Cu toate acestea, astfel de experimente pot avea un impact negativ asupra sănătății podoabei capilare. Din acest motiv, este important să se ia măsuri preventive pentru a evita problemele precum vârfurile despicate, mătreața, căderea firelor, fragilitatea și uscăciunea excesivă a buclelor.

Cu o gamă variată de opțiuni disponibile pe piață, achiziționarea vopselei pentru păr este mai ușoară ca niciodată în zilele noastre. Cu toate acestea, înainte de a folosi orice produs, specialiștii recomandă să studiezi cu atenție compoziția acestuia și să evaluezi starea, culoarea și tipul părului tău. Este important să alegi o vopsea de păr care să ofere atât rezultate estetice deosebite, cât și să protejeze sănătatea și frumusețea naturală a buclelor.

Cum să alegi vopseaua de păr: Tipuri de vopsele

Vopselele de păr sunt de obicei împărțite în profesionale și pentru uz casnic. În plus față de costul și forma de eliberare, aceste două tipuri de produse diferă în ceea ce privește principiul impactului asupra firelor https://makeup.ro/categorys/22813/. O vopsea de păr profesională are o compoziție delicată și ingrediente de îngrijire, nu conține amoniac, deci este potrivită chiar și pentru părul subțire și slăbit. Pentru a o dilua, poți amesteca diferite nuanțe și poți folosi un oxidant de diferite concentrații, dar acest lucru necesită cunoștințe speciale și experiență. Vopseaua pentru uz casnic este foarte convenabilă de utilizat, dar nu are alte caracteristici pozitive.

Fiecare tip de vopsea de păr acționează diferit asupra structurii șuvițelor. Dacă pigmentul nu pătrunde în cuticulă - acesta se estompează în timp. Dar dacă culoarea ajunge la stratul cortical - aceasta se va menține foarte mult timp. În funcție de efectul asupra structurii părului și de intensitatea culorii, compozițiile se mai împart în:

- permanente. Produsul conține amoniac, astfel încât pigmentul pătrunde în profunzime în structura firelor de păr și schimbă dramatic culoarea naturală. O astfel de vopsea de păr nu poate fi spălată cu nimic, așa că trebuie să alegi cu mare atenție nuanța. Vopselele permanente schimbă de obicei culoarea cu 2-3 tonuri, așa că, atunci când apar rădăcinile, produsul trebuie aplicat doar pe porțiunea de păr care a crescut.

- decolorante. Astfel de produse cosmetice fac parte, de asemenea, din categoria celor permanente și afectează straturile profunde ale părului. Dar, în esență, ele nu sunt vopsele, deoarece sarcina lor principală este de a decolora părul. Compozițiile decolorante schimbă complet nuanța naturală, dar usucă puternic și deteriorează buclele.
- semipermanente. În astfel de produse nu există amoniac, sau partea sa de conținut este nesemnificativă. O vopsea de păr fără amoniac este incapabilă să pătrundă în profunzimea structurii buclelor, așa că le colorează doar suprafața și cuticula. De obicei, culoarea rezultată dispare după 8-10 spălări. Compozițiile sunt foarte eficiente pentru colorarea primară și subliniază nuanța naturală a buclelor.
- pigmenți direcți. Aceste produse colorează părul fără a provoca o reacție chimică, deoarece nu conțin amoniac sau alți oxidanți. Pigmenții direcți sunt disponibili sub formă de șampoane colorante, măști sau balsamuri, care acționează foarte delicat asupra buclelor. Durabilitatea acestor vopsele poate varia de la câteva zile până la o lună. Cu toate acestea, multe dintre nuanțele acestor pigmenți nu sunt potrivite pentru femeile cu păr închis la culoare.

Vopseaua și tipul de păr

Atunci când alegi un remediu pentru a schimba culoarea, trebuie să acorzi atenție nu doar compoziției produsului și nuanței, ci și tipului de păr, precum și stării acestuia. În mod convențional, buclele pot fi naturale, ondulate, colorate și cărunte. Referitor la această clasificare, experții recomandă:

Pentru părul natural, folosește produse cu compoziții moi, care sunt delicate și îngrijesc buclele, dar în același timp oferă o culoare bogată. Dacă dorești să schimbi culoarea cu 4 sau mai multe tonuri, trebuie mai întâi să decolorezi șuvițele.

Pentru părul creț este de dorit să achiziționezi produse fără amoniac. Acest tip de păr are o structură poroasă specială și este foarte sensibil la efectele vopselelor.

Pentru părul vopsit, este mai bine să achiziționezi un produs fără amoniac care să includă componente de îngrijire pentru a spori strălucirea și protecția. Pentru a evita colorarea frecventă, ar trebui să alegi produse care sunt rezistente la procedurile de spălare a scalpului.

Părul grizonat necesită o vopsea de păr foarte rezistentă, cu pigmenți super-strălucitori, deoarece numai o culoare saturată și strălucitoare poate masca aceste modificări legate de vârstă. Dar trebuie să conțină și substanțe nutritive, vitamine și cheratină pentru a susține și îngriji șuvițele.

Prima colorare trebuie făcută de preferință într-un salon sau cel puțin sub îndrumarea unui specialist. Dacă ai încredere în abilitățile și experiența ta, alege mai atent produsul și studiază-i compoziția în prealabil.

Alte articole interesante...

serautobronzant
Dacă îți dorești un ten strălucitor, folosirea unui ser autobronzant este cea mai ușoară și […]
Solar vertical sau orizontal
Când vine vorba de bronzarea la salon, multe persoane se întreabă ce tip de solar […]
Bronzare rapidă și uniformă
Obținerea unui bronz uniform și de lungă durată poate fi o provocare, mai ales dacă […]
Cum să slăbim sănătos
Cum să slăbim sănătos? Este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care și le […]
Beneficiile utilizării gelului UV pentru o manichiură de lungă durată
Manichiura este un aspect esențial al îngrijirii personale pentru multe persoane, oferind nu doar un […]
Cum sa eviti greselile cand aplici genele false
Cand vine vorba de un machiaj de calitate, genele false pot fi o alegere excelenta, […]
Cum sa cureti corect genele false
Multe femei isi indreapta atentia catre genele false datorita faptului ca le ajuta semnificativ la […]
5 secrete de îngrijire pentru o piele mai tânără, mai sănătoasă și strălucitoare
Rafturile magazinelor sunt pline cu produse de îngrijire care ne ademenesc cu tot felul de […]
Copyright 2024 © Explicativ.ro