Parul cret este intotdeauna extrem de apreciat de catre marea majoritate a persoanelor, datorita faptului ca acesta are un volum interesant si poate fi potrivit pentru oricine, indiferent de trasaturile fetei. Mai mult de atat, parul cret ofera si un plus de eleganta, in special in cazul tinutelor classy sau chiar in cazul celor retro. Asadar, daca doresti sa ai un look chic, tot ceea ce trebuie sa faci intotdeauna este sa apelezi la diferite tehnici, care sa te ajute sa ai un par cret perfect. De cele mai multe ori, printre acestea se numara inclusiv:

Utilizarea ondulatorului

Pe piata exista numeroase tipuri de ondulatoare, iar printre cele mai populare se numara inclusiv cele care prezinta capete subtiri, perfecte pentru parul cret. Totusi, in cazul in care doresti sa optezi pentru o astfel de tehnica, trebuie sa stii si faptul ca ar trebui sa te inarmezi cu destula rabdare, in asa masura incat sa poti obtine in scurt timp coafura perfecta.

Daca folosesti ondulatorul, trebuie sa stii ca acesta se foloseste pe parul uscat, in asa masura incat sa nu se deterioreze. Totusi, inainte de a il folosi, este intotdeauna indicat sa folosesti un spray pentru protejarea firului de par. Ulterior, poti fixa buclele cu ajutorul unui fixativ, insa este important de stiut ca acesta nu trebuie folosit pe piele.

Utilizarea bigudiurilor

In cazul in care doresti sa obtii coaura perfecta in cel mai scurt timp, atunci va fi nevoie inclusiv de bigudiuri, care sunt special concepute in asa masura incat sa poti obtine bucle rezistente. Acestea se gasesc in majoritatea magazinelor si pot fi folosite de catre oricine, iar forma acestora poate varia, in functie de look-ul pe care ti-l doresti. Mai mult de atat, este important de stiut si faptul ca in momentul in care se doreste un astfel de look, trebuie ca parul sa fie intotdeauna umed pentru ca tehnica sa fie una eficienta.

Asadar, inainte de a folosi bigudiurile, asigura-te ca parul este umed. In cazul in care nu este, poti intotdeauna sa folosesti un spray pentru a il umezi corespunzator. Totusi, nu este indicat ca parul sa fie mult prea ud, din cauza faptului ca acesta nu va mai avea timpul necesar de a se usca, iar a doua zi parul va avea un aspect neplacut.

Utilizarea bentitei

Pentru a obtine bucle perfecte, poti intotdeauna sa folosesti bentita. Pentru parul cret de cele mai multe ori se utilizeaza o banda care este legata in jurul capului, ulterior fiecare suvita va fi rasucita in jurul acesteia pentru a obtine o coafura care are volumul necesar. De altfel, si in acest caz se recomanda intotdeauna ca parul sa fie umezit corespunzator, in asa masura incat sa se poata obtine un par cret si plin de volum. Pentru ca parul sa reziste, se recomanda ca la final sa fie folosit fixativul. In acest mod te vei putea asigura de faptul ca vei avea o coafura impecabila pe intreaga durata a zilei.

Asadar, daca te intrebi cum sa iti faci parul cret, poti vedea ca exista mai multe tehnici care te pot ajuta sa ai coafura dorita cu un minim de efort, chiar la tine acasa.