Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist, își începe ziua cu un mic dejun format din lactate, preferând iaurtul, chefirul sau sana, la care adaugă o lingură de fulgi de hrișcă sau de ovăz. La clinică, ia o gustare constând într-o nectarină sau două caise. Pentru prânz, optează pentru un grătar de piept de pui cu salată, dar poate alege și pește alb sau roșu la cuptor, carne de curcan sau cotlet de porc, adică carne albă, și ocazional mușchi de vită, la două-trei săptămâni. După consultații, merge la piscină pentru a înota, iar după-amiaza mai ia o gustare de caise sau cireșe. Pe parcursul zilei, consumă două cafele și se hidratează corespunzător.
În ceea ce privește recomandările generale pentru o alimentație sănătoasă, Dr. Anca Hâncu subliniază importanța includerii în farfurie a tuturor macronutrienților, asigurându-ne că avem și minerale și vitamine. De asemenea, încurajează renunțarea la mâncarea prăjită, în favoarea celei gătite la cuptor sau la grătar, și gestionarea aportului de grăsimi și zahăr din alimente.
Dr. Nicolae Hâncu, un alt specialist în nutriție, recomandă ca micul dejun să fie masa principală a zilei și subliniază importanța unei alimentații echilibrate, care să includă toate grupele alimentare. El sugerează consumul moderat de carne, de preferință carne albă de calitate, și asocierea acesteia cu legume sau zarzavaturi. De asemenea, recomandă consumul zilnic de iaurt, datorită efectelor sale benefice asupra sănătății.
Aceste exemple și recomandări subliniază importanța unei alimentații echilibrate și variate, adaptată nevoilor individuale, pentru menținerea sănătății și a stării de bine.