Atunci cand ne referim la temperatura, ne gandim in mod obisnuit la o valoare cuprinsa intre 36.5 si 37.5 grade Celsius, considerata a fi normala pentru organismul uman. Cu toate acestea, exista situatii in care temperatura corpului poate scadea sub aceasta valoare si poate atinge 35 de grade Celsius.
Acest fenomen este cunoscut sub denumirea de hipotermie si se refera la temperatura corpului sub valoarea normala. Hipotermia poate avea diferite grade, de la faza initiala in care temperatura atinge 35-32 de grade Celsius, pana la stadii mai avansate in care aceasta scade sub 32 de grade. Cand temperatura coboara sub 35 de grade, organismul incepe sa reactioneze pentru a incalzi corpul si a readuce temperatura la un nivel normal.
Temperatura de 35 de grade poate avea multiple cauze, printre care se numara expunerea la temperaturi foarte scazute, imersiunea prelungita in apa rece, imbracaminte necorespunzatoare pentru conditiile exterioare, boli sau afectiuni cronice, precum si consumul excesiv de alcool sau droguri.
Pentru a preveni posibilele afectiuni cauzate de hipotermie, este important sa fim atenti la semnele care ne indica o temperatura scazuta a corpului. Printre acestea se pot numara: pielea rece si palida, frisoanele, somnolenta, confuzia mentala, respiratia si pulsul slabe, precum si rigiditatea musculara.
In cazul in care temperatura corpului scade la 35 de grade sau mai putin, este important sa actionam prompt pentru a o readuce la nivelul normal. Aceasta poate fi facuta prin incalzirea corpului cu ajutorul hainelor calduroase, transferandu-l intr-un loc cald si confortabil, precum si prin consumul de lichide calde si aportul de alimente cu un continut ridicat de calorii.
In concluzie, temperatura de 35 de grade nu este considerata a fi normala pentru corpul uman si poate indica o posibila hipotermie. Este important sa fim atenti la semnele pe care le prezinta organismul si sa actionam rapid pentru a readuce temperatura la un nivel normal, astfel incat sa prevenim posibilele afectiuni cauzate de expunerea la temperaturi scazute.