fbpx
Ce inseamna bipolar

Ce inseamna bipolar

Multe persoane se confrunta cu diferite afectiuni psihologice, iar de cele mai multe ori, printre acestea se numara inclusiv bipolaritatea. Totusi, tratata la timp sau verificata de catre un specialist la un anumit interval de timp, bipolaritatea va putea fi tinuta sub control, fara a exista riscul de a ii rani pe cei din jur. Mai mult de atat, persoanele care sufera de o astfel de afectiune vor putea duce o viata normala si chiar isi vor putea controla pe deplin emotiile si starile prin care trec in fiecare zi.

Cu toate acestea este important sa se stie ce este bipolaritatea, pentru a putea fi diagnosticata la timp de catre un specialist.

 1. Simptome

Bipolaritatea este deseori denumita si depresie maniacala, care include schimbarea brusca si extrema a starilor emotionale, de la cele cu intensitate mare (anume mania), pana la cele cu intensitate redusa (depresia). Asadar, schimbarea brusca a sentimentelor si a emotiilor poate afecta in mod negativ somnul, nivelul de energie, activitatea, capacitatea de a judeca, capacitatea de a gandi limpede si comportamentul. Aceste schimbari emotionale pot avea loc rar (o data sau de doua ori pe an) sau chiar des (de mai multe ori pe an).

 1. Mania si hipomania

Printre episoadele asociate cu boala bipolara, se numara si mania si hipomania, care sunt doua tipuri de episoade distincte, dar care prezinta aceleasi simptome. De cele mai multe ori mania este mult mai problematica decat hipomania si poate avea un aspect negativ asupra activitatii de la munca, scoala si din cercurile sociale. De altfel, este important de stiut faptul ca persoanele care sufera de manie, au nevoie de spitalizare si de o medicatie adecvata, in asa masura incat afectiunea sa poata fi tinuta sub control cu succes. Printre cele mai intalnite simptome ale maniei si hipomaniei se numara si:

 • Nivel mult prea mare al energiei si senzatia de agitatie
 • Nivel mult prea mare al stimei de sine, deseori asociat cu euforia
 • Scaderea nevoii de somn
 • Nevoia crescuta de a vorbi
 • Ganduri schimbatoare
 • Distragerea
 • Probleme in luarea deciziilor
 1. Depresia

Un alt episod major al bipolaritatii este reprezentat de depresie. Acesta poate avea cu adevarat un impact negativ al calitatii vietii, fapt pentru care este extrem de important sa se ia in calcul urmatoarele aspecte:

 • Sentimentul permanent de tristete
 • Lipsa interesului fata de activitatile preferate
 • Pierderea majora in greutate
 • Cresterea sau scaderea apetitului
 • Insomnia sau nevoia permanenta de somn
 • Oboseala permanenta
 • Sentimentul permanent de invinovatire
 • Scaderea abilitatii de a gandi sau de concentrare
 • Tentativa de suicid
 1. Alte simptome ale bipolaritatii

Totusi, exista si alte simptome clare si vizibile ale bipolaritatii, precum episoadele puternice de stres si anxietate, melancolia si chiar psihoza. Mai mult de atat, cand vine vorba de tineri, exista o problema in identificarea simptomelor de bipolaritate. Asadar, parintii ar trebui sa mearga la un control cu cei mici, pentru a fi siguri ca psihicul lor este perfect, iar viata lor nu va fi afectata de o astfel de afectiune.

Alte articole interesante...

Visele si semnificatia lor In cultura si traditiile noastre, visele au intotdeauna o semnificatie speciala. […]
Când ai gaze urât mirositoare, înseamnă că există un dezechilibru în flora intestinală sau că […]
Articol fara titlu: Vise de vomitat Semnificatia viselor de vomitat Cand vine vorba de visat, […]
Visele cu broasca in casa Cand visezi broasca in casa, acesta poate fi un semn […]
Cand il visezi pe Dumnezeu, inseamna ca esti incahntat de frumusetea si puterea divina si […]
Inseamna ca trebuie sa fii atent: Visele cu foc pe cer Daca te-ai trezit din […]
Articol despre piper Descoperă semnificația piperului Când auzim cuvântul "piper", de cele mai multe ori […]
CE INSEAMNA CAND AI CUNUNIILE LEGATE Cununiile legate reprezinta un principiu important al casatoriei, care […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro