fbpx
Ce este serviciul de amanet auto

Ce este serviciul de amanet auto? Cine poate beneficia de acesta și ce beneficii are?

Societățile de creditare de tip amanet sunt companii care cumpără și vând articole de valoare, dar acordă și împrumuturi contra garanției. Produsele achiziționate cel mai des de aceste instituții includ dispozitive electronice, achiziționarea de telefoane mobile, tablete sau laptopuri. Se dovedește însă că acele instituții mari, cu renume, oferă și servicii de împrumut de tip amanet auto. Merită să arunci o privire mai atentă la acest serviciu și să afli cum funcționează.

Ce instituții oferă servicii de amanet auto?

Serviciile de amanet sunt cel mai des folosite de persoanele care se trezesc pe neașteptate într-o situație financiară dificilă și au nevoie rapid de numerar. Strângerea de fonduri prin luarea unui împrumut bancar sau a unui credit bancar este posibilă doar de către clienții care au bonitate și nu apar ca debitori în Biroul de Informații de Credit.

Clienții care, conform băncii, nu pot conta pe obținerea de fonduri sau pur și simplu nu pot aștepta foarte mult pentru aprobarea unui credit bancar, au nevoie de o soluție rapida pentru a obține banii de care au nevoie. Într-o astfel de situație, cel mai bun mod de a scăpa de probleme este să vinzi rapid un articol de valoare la o casă de amanet sau o societate de creditare. Ce fel de obiect ar putea fi? Cel mai comun și valoros articol pe care aproape toată lumea îl deține este o mașină. Dar trebuie să reții că nu toate casele de amanet vor fi interesate să cumpere mașina. Astfel de tranzacții sunt efectuate doar de cele mai mari și mai dinamice entități de pe piață, așa cum este Kapital Credit Amanet Auto.

Un alt aspect foarte important este acela că trebuie ca acea instituție să încheie contracte cu firme aprobate de BNR( Banca Națională a României), astfel încât fiecare client al acesteia să știe de la început ce dobândă va plăti. Mai exact, totul trebuie să fie cât mai transparent și profesional.

Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a primi bani pe mașina?

Pentru a putea amaneta rapid o mașină la o societate de creditare de tip amanet, trebuie mai întâi să îndeplinești câteva condiții formale. Numai vehiculele înmatriculate în țară pot face obiectul tranzacției. De ce casele de amanet nu acceptă motociclete și mașini neînmatriculate? Este vorba, în primul rând, de minimizarea riscului asociat cu achiziționarea unui autoturism care nu a fost încă omologat pentru trafic în România. Se întâmplă ca starea tehnică a unor autovehicule sau deficiențele din documentație să facă imposibilă înmatricularea acestora, împiedicând astfel circulația rutieră legală.

Documentația necesară

Pentru a amaneta o mașină la o astfel de instituție, trebuie să prezinți un minim de documentație, care include actul de proprietate și actele mașinii, documentele proprietarului si cele două chei ale autoturismului. Este o condiție necesară și dovedește că mașina amanetata nu a fost furată sau dobândită în alt mod ilegal. Vehiculul trebuie să aibă o inspecție tehnică valabilă și o poliță de asigurare de răspundere civilă.

Cartea de identitate a prorietarului

Pentru încheierea contractului va fi nevoie și de cartea de identitate a proprietarului. Desigur, obiectul tranzacției nu poate fi un autoturism închiriat sau creditat. În funcție de nevoi și preferințe, proprietarul mașinii care are nevoie urgentă de numerar poate decide să o vândă într-un târg auto sau să o amaneteze luând un împrumut. Care soluție este mai bună? Se pare că alegerea este o chestiune individuală a fiecărui client dar amanetarea este o soluție care oferă bani foarte rapid.

Cum decurge procesul de încheiere a contractului?

Oamenii care nu au amanetat niciodată o mașină la o casă de amanet se întreabă adesea cum funcționează tranzacția și dacă este complet sigură? Se dovedește că procesul de amanetare este similar cu cel de predare a mașinii unui dealer auto autorizat.

Analiza documentelor necesare

Primul pas pe care îl face o casă de amanet este să analizeze documentele pe care le are clientul. Dacă toate cerințele formale sunt îndeplinite, mașina este evaluată temeinic de către un evaluator cu experiență. Evaluarea ia în considerare toate aspectele importante, cum ar fi anul și modelul mașinii, starea sa tehnică și kilometrajul. Pe această bază, este posibil să se estimeze cu precizie valoarea sa actuală.

Ambele părți trebuie  cadă de acord

Se întâmplă ca unii clienții să constate că vehiculul pe care îl dețin are o valoare mult mai mare decât cea calculată de evaluator. Ce se întâmplă într-o astfel de situație? Dacă ambele părți ale tranzacției nu ajung la un acord, contractul nu va fi încheiat. Trebuie subliniat faptul că acel client nu suportă costuri suplimentare pentru aceasta, căci evaluarea autovehiculului este gratuită și fără obligații.

Securitatea tranzacțiilor nu este o problemă

Când vine vorba de securitatea tranzacțiilor, clienții acestor societati de creditare de tip amanet auto nu au de ce să se teamă. Persoanele care lucrează în acest tip de companie sunt de obicei profesioniști cu experiență care își cunosc profesia. Toate tipurile de contracte sunt încheiate în scris în conformitate cu regulile aplicabile.

Identificarea proprietarului și a societatii de creditare

Documentul trebuie să conțină informații detaliate care să permită identificarea proprietarului și a societatii de creditare, o descriere detaliată a obiectului tranzacției, locul și data contractului. După semnarea manuală a documentului, vânzătorul primește în maxim 24 de ore suma convenită în numerar. Valoarea împrumutului poate ajunge până la aproximativ 75% din valoarea mașinii.

Despre perioada de grație

La finalul perioadei de minim 30 de zile, așa cum este de obicei stabilită în contract, dacă un client nu poate achita împrumutul, acesta poate beneficia de o perioadă de grație sau poate opta pentru prelungirea contractului cu încă 30 de zile. În toată această perioadă, nu trebuie să îți faci griji cu privire la siguranța mașinii, căci aceasta se va afla pe toată perioada contractuală într-o parcare supravegheată și păzită. De asemenea, autovehiculul va fi predat și livrat pe baza unui proces verbal, unde este notat numărul de kilometri, iar în cazul în care se dorește, mașina poate fi sigilată.

Nu trebuie  aștepți prea mult pentru un credit amanet auto

Amanetarea unei mașini la un amanet auto este o soluție excelentă pentru cei pentru care timpul este important. Datorită acestui serviciu, nu este nevoie să postezi anunțuri și să aștepți până când este găsit un potențial cumpărător. Suma stabilită este primită imediat de client, iar întreaga tranzacție se desfășoară fără probleme și în mod legal, ceea ce face ca totul să fie mult mai ușor pentru persoanele aflate într-o situație financiară dificilă.

Toate acestea înseamnă că lăsarea de vehicule într-o casă de amanet devine din ce în ce mai populară. Acest serviciu devine o alternativă din ce în ce mai serioasă la dealerii de mașini second-hand care intermediază în vânzarea de mașini.

Alte articole interesante...

Locațiunea bunurilor imobile. Ce trebuie să cunoști înainte de încheierea contractului
Contractele de locațiune sau contractele de închiriere, cum sunt denumite în popular, sunt fără doar […]
Cum sa economisiti bani
Uneori, cel mai greu lucru in ceea ce priveste economisirea banilor este sa incepi. Acest […]
Cum sa faci bani usor
Din ce in ce mai multe persoane au probleme financiare, fapt pentru care multe dintre […]
Cum sa economisesti bani
In special in ziua de astazi, din ce in ce mai multe persoane incearca sa […]
Cum sa castigi la loto
Visul oricarei persoane este de a castiga la loto, fapt pentru care din ce in […]
cum sa faci bani rapid
Multe persoane se confrunta cu probleme financiare, fapt pentru care acestea incearca diferite metode prin […]
cum sa faci bani online
In prezent mediul online ofera numeroase oportunitati tinerilor, in asa masura incat acestia sa isi […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro