fbpx
Ce este pielea moarta

Ce este pielea moarta?

Pielea moarta este un termen medical folosit pentru a descrie stratul exterior al pielii, care este compus din celule moarte ale epidermei. Acest strat exterior al pielii este esential pentru a proteja corpul de factorii externi si de a mentine umiditatea si flexibilitatea pielii. Pielea moarta este inlocuita periodic de celule noi care se formeaza in straturile profunde ale pielii. Acest proces se numeste exfolierea.

Exfolierea este un proces natural al corpului care ajuta la indepartarea celulelor moarte si a altor impuritati din epiderma. Acest proces ajuta la mentinerea pielii sanatoase si prevenirea deshidratarii si a bolilor de piele. In plus, exfolierea poate contribui la imbunatatirea elasticitatii si a culorii pielii.

Pielea moarta poate fi gasita in cantitati mici in epiderma si poate fi indepartata prin exfoliere. In general, aceasta se formeaza prin deshidratarea pielii si poate fi rezultatul expunerii la factori externi, cum ar fi soarele, vantul sau produsele cosmetice. De asemenea, anumite afectiuni cutanate, cum ar fi eczema, poate cauza acumularea de celule moarte in epiderma.

Pielea moarta poate fi indepartata prin exfoliere. Exfolierea poate fi efectuata acasa sau profesional, iar produsele pot include exfoliante mecanice sau chimice. Exfolierea mecanica implica folosirea unor produse care contin particule de exfoliere, cum ar fi sarea de mare sau zaharul, care sunt presate in piele pentru a indeparta celulele moarte. Exfolierea chimica implica folosirea unor produse care contin acizi chimici, cum ar fi acidul lactic sau acidul glicolic, pentru a elimina celulele moarte.

In concluzie, pielea moarta este un strat exterior al pielii format din celule moarte ale epidermei. Acest strat este necesar pentru a proteja corpul de factorii externi si a mentine umiditatea si flexibilitatea pielii. Pielea moarta poate fi indepartata prin exfoliere mecanica sau chimica. Exfolierea poate contribui la imbunatatirea elasticitatii si a culorii pielii si poate ajuta la prevenirea deshidratarii si a bolilor de piele.

Alte articole interesante...

Ce nu e bine sa faci de Buna Vestire Ce nu e bine sa faci […]
De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro