fbpx

Cate calorii are un big mac?

Un Big Mac de la McDonald’s este foarte popular, dar nu toata lumea stie exact cat de multe calorii are. Big Mac-ul este compus din doua hamburgeri, branza, salata, sos Big Mac si chiftelute de bufnite. O singura portie de Big Mac contine aproximativ 490 de calorii. Acestea sunt distribuite intre proteine, carbohidrati si grasimi, cu aproximativ 25% din totalul caloriilor provenind din grasimi.

Majoritatea caloriilor provin din burgeri si chiftelutele de bufnite. Un burger individual contine aproximativ 260 de calorii, iar chiftelutele de bufnite contine aproximativ 65 de calorii. Branza si sosul Big Mac adauga aproximativ 50 de calorii, iar salata verde adauga aproximativ 15 de calorii. Acestea sunt toate ingredientele principale care compun un Big Mac.

Big Mac-ul nu este un aliment foarte sanatos, deoarece contine foarte multe calorii si grasimi saturate. Din acest motiv, ar trebui sa evitati sa mancati Big Mac prea des. In schimb, puteti opta pentru versiuni mai sanatoase ale Big Mac-ului, cum ar fi cea cu pui sau cea vegetariana. Acestea sunt mai putin grase si mai putin calorice decat versiunea originala de Big Mac.

In concluzie, Big Mac-ul contine aproximativ 490 de calorii, majoritatea provenind din burgeri si chiftelute de bufnite. Din acest motiv, ar trebui sa consumati Big Mac cu moderatie si sa optati pentru variantele mai sanatoase. Acest lucru va va ajuta sa va mentineti in forma si sa va asigurati ca dieta dumneavoastra este echilibrata.