fbpx
Cate calorii are pieptul de pui

Cate calorii are pieptul de pui?

Pieptul de pui este unul dintre cele mai nutritive si populare alimente de pe piata. Usor de preparat, gustos si plin de proteine, pieptul de pui poate fi gatit intr-o mare varietate de moduri. Cu toate acestea, unul dintre principalele intrebari pe care le-ar putea avea cineva despre el este: cate calorii are pieptul de pui?

Caloriile din pieptul de pui variaza in functie de modul in care este preparat. Un piept de pui fiert, de exemplu, contine aproximativ 115 calorii pe 100 de grame. In schimb, un piept de pui prajit are, in general, aproximativ 160 de calorii pe 100 de grame. In plus, pieptul de pui poate fi gatit in sosuri, cum ar fi ceapa caramelizata, care va adauga si mai multe calorii.

In general, pieptul de pui este o sursa excelenta de proteine. O portie de 100 de grame de piept de pui fiert furnizeaza aproximativ 25 de grame de proteine, ceea ce inseamna aproximativ jumatate din necesarul zilnic recomandat de proteine pentru adulti.

Pieptul de pui este o sursa buna de nutrienti, cum ar fi fier, zinc, fosfor si seleniu. Acesti nutrienti sunt esentiali pentru mentinerea sanatatii corpului si sunt folositi in procesul de producere a energiei.

Pieptul de pui, chiar daca contine calorii, poate fi un aliment sanatos, care poate face parte din orice dieta. Un plan de alimentatie sanatoasa trebuie sa includa si alte alimente bogate in nutrienti, cum ar fi fructe si legume, pentru a ajuta la mentinerea unei greutati sanatoase.

In concluzie, pieptul de pui este un aliment nutritiv si gustos care poate fi preparat intr-o mare varietate de moduri. Caloriile din pieptul de pui variaza in functie de modul de preparare, dar in general, o portie de 100 de grame de piept de pui fiert sau prajit contine aproximativ 115-160 de calorii. Pieptul de pui este, o sursa buna de proteine si alte nutrienti esentiali pentru mentinerea sanatatii organismului si poate face parte din orice dieta sanatoasa.

Alte articole interesante...

Armata de teracotă este una dintre cele mai impresionante descoperiri arheologice din lume, care a […]
Troia este un oraș antic situat în nord-vestul Turciei, pe coasta Mării Egee. Despre acest […]
Cine a descoperit gravitația, unul dintre cele mai importante concepte din fizica, este o întrebare […]
Busola este un instrument de orientare, care este folosit de secole pentru a stabili direcția […]
cine este Dana Roba
Dana Roba este o personalitate complexă și cunoscută în România, recunoscută pentru activitatea sa diversă […]
Cine este Dana Budeanu
Dana Budeanu este o personalitate bine cunoscută în România, recunoscută pentru activitatea sa în diverse […]
Cine este Codruța Cerva
Codruța Cerva este o figură cunoscută în spațiul public românesc, activând ca jurnalistă, activistă și […]
Cine este pe bancnota de 200 de lei
Bancnota de 200 de lei din România îl onorează pe Lucian Blaga, unul dintre cei […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro