fbpx
Cate calorii are o Shaorma

Cate calorii are o Shaorma?

Una dintre cele mai populare mese rapide, shaorma, este cunoscuta pentru gustul sau delicios. Cu toate acestea, exista multe intrebari privind caloriile pe care le contine shaorma. Intrebarea este, cate calorii are o shaorma?

Raspunsul corect la aceasta intrebare depinde de tipul de shaorma pe care il consumati. De obicei, o shaorma mica contine intre 400 si 500 de calorii, in timp ce o shaorma mare poate avea peste 800 de calorii. Aceste calorii provin din ingredientele folosite pentru prepararea shaormei, inclusiv carnea, sosurile, legumele si lipidele.

Carnea folosita pentru prepararea shaormei poate fi carne de pui, vita sau porc. Fiecare tip de carne adauga aproximativ 100 de calorii. Legumele, cum ar fi ceapa, rosia, castravetele si varza, adauga, de asemenea, aproximativ 50 de calorii, in timp ce sosurile pot adauga in functie de tipul folosit. De exemplu, sosul de usturoi adauga aproximativ 40 de calorii, in timp ce sosul de maioneza adauga aproximativ 100 de calorii.

Caloriile adaugate de lipidele folosite pentru prepararea shaormei, cum ar fi uleiul de masline, pot varia in functie de cantitatea folosita. De exemplu, o lingura de ulei de masline adauga aproximativ 120 de calorii. In plus, unele shaormeaua contin branza sau iaurt, care adauga aproximativ 100 de calorii.

In concluzie, in functie de ingredientele folosite, "cate calorii are o shaorma" poate varia. O shaorma mica are intre 400 si 500 de calorii, in timp ce o shaorma mare poate avea peste 800 de calorii. Cu toate acestea, datorita ingredientelor folosite pentru prepararea shaormei, o shaorma poate fi o alegere sanatoasa atunci cand este consumata cu moderatie.

Alte articole interesante...

Cercetarea şi dezvoltarea vaccinului antipoliomielitic este considerată una dintre cele mai importante realizări ale medicinei […]
Tutunul este o plantă cultivată pentru frunzele sale bogate în nicotină, care se consumă fie […]
Cartofii prajiti, una dintre cele mai populare si iubite gustari, reprezinta o inventie care a […]
Care sunt cele mai bune pastile pentru amețeli
Amețelile sunt o problemă comună care poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă. Ele pot […]
Grupurile sanguine sunt una dintre cele mai importante descoperiri din domeniul medicinei, avand un impact […]
În lumea medicală, vaccinurile sunt considerate unele dintre cele mai importante descoperiri, având un impact […]
Pe teritoriul României, în anul 1595, pe timpul domniei lui Mihai Viteazul, a avut loc […]
Cine este pe bancnota de 100 lei
Bancnota de 100 lei românești nu este doar un simplu mijloc de tranzacție financiară, ci […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro