fbpx
Cate calorii are o portie de fasole

Cate calorii are o portie de fasole?

O portie de fasole poate fi o sursa excelenta de nutrienti pentru o dieta sanatoasa, dar caloriile pot varia in functie de tipul de fasole. Fasolea este bogata in fibre, proteine si alte minerale esentiale.

Pentru a determina cat de multe calorii contine o portie de fasole, primul lucru pe care trebuie sa-l luati in considerare este tipul de fasole pe care il consumati. Una dintre cele mai populare tipuri de fasole este fasolea neagra, care contine in jur de 115 calorii la o portie. Fasolea alba sau navy contine aproximativ 115 calorii la o portie, in timp ce fasolea galbena are aproximativ 110 calorii. Fasolea rosie sau chili contine aproximativ 125 calorii la o portie.

Cantitatea de fasole pe care o consumati poate afecta cantitatea de calorii pe care o consumati. De exemplu, o portie de fasole neagra de 100 de grame poate contine intre 115 si 120 de calorii, in functie de modul in care este preparata. Daca cresteti portia la 200 de grame, cantitatea de calorii va fi doua ori mai mare.

Fasolea este o sursa excelenta de fibre si proteine. Unele tipuri de fasole contin pana la 15 grame de fibre si aproximativ 7 grame de proteine la o portie. Fibrele din fasole pot ajuta la mentinerea sanatatii digestive si pot ajuta la controlul glicemiei. Proteinele din fasole pot ajuta la construirea si mentinerea masei musculare.

In concluzie, cantitatea de calorii din fasole variaza in functie de tipul de fasole pe care il consumati si cantitatea pe care o consumati. Unele tipuri de fasole contin aproximativ 115 calorii la o portie, in timp ce altele pot contine pana la 125 de calorii. Fasolea este o sursa excelenta de fibre si proteine, care pot ajuta la mentinerea unei diete sanatoase si echilibrate.

Alte articole interesante...

Care este prefixul telefonic al Germaniei
În era globalizării și a comunicărilor transfrontaliere, cunoașterea prefixelor telefonice internaționale devine din ce în […]
De cine aparține prefix 62
De Cine Aparține Prefixul 62? Descoperă Originile și Utilizările Sale În era digitală de astăzi, […]
De cine aparține prefix 0374
Navigând prin Prefixul 0374: O Fereastră către Telecomunicații în România Prefixul 0374 ocupă un loc […]
De cine aparține prefix 031
Descifrarea Prefixului 031: Identificarea Apelurilor din România În peisajul complex al telecomunicațiilor moderne, prefixele telefonice […]
De cine aparține prefix 44
Descifrarea Prefixului +44: Poarta către Comunicarea în Regatul Unit În lumea interconectată de astăzi, unde […]
Care este prefixul telefonic al României
Descoperă Prefixul Telefonic al României: O Poartă către Comunicare În era globalizării, unde distanțele sunt […]
Ce se sărbătorește la nunta de argint
Nunta de Argint: Celebrarea a 25 de Ani de Căsătorie Nunta de Argint marchează un […]
Gheața Uscată
Gheața uscată, cunoscută și sub denumirea științifică de dioxid de carbon solid, este o substanță […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro