fbpx
Cate calorii are o banana

Cate calorii are o banana?

Bananele sunt un aliment nutritiv si delicios, care ofera o sursa buna de energie. Numeroase persoane intreaba "Cate calorii are o banana?" si aflam ca raspunsul variaza in functie de marimea bananei. Una dintre cele mai bune modalitati de a determina cantitatea exacta de calorii din banana este sa verificati eticheta alimentara pe ambalajul produsului.

In general, o banana medie de 100 de grame contine aproximativ 90 de calorii. Acest lucru poate varia in functie de numarul si tipul de zaharuri si substante nutritive pe care o banana le contine. De exemplu, o banana medie mai matura va avea mai multi zaharuri decat o banana mai putin matura si, prin urmare, mai multe calorii.

Bananele sunt, bogate in vitamine, minerale si fibre solubile. O banana de 100 de grame va furniza aproximativ 3 grame de fibre alimentare, sau 12% din doza zilnica recomandata. Acest lucru poate ajuta la reducerea colesterolului si la reglarea digestiei.

Bananele sunt, o sursa excelenta de potasiu, care poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale si la prevenirea crampelor musculare. O banana medie furnizeaza aproximativ 10% din doza zilnica recomandata de potasiu.

In plus, bananele sunt o sursa excelenta de vitamina B6, care poate ajuta la imbunatatirea starii de spirit si la prevenirea oboselii. O banana medie furnizeaza aproximativ 10-20% din doza zilnica recomandata de vitamina B6.

In concluzie, bananele sunt o sursa excelenta de energie care furnizeaza o cantitate sanatoasa de calorii. De asemenea, sunt bogate in vitamine, minerale si fibre, precum si potasiu si vitamina B6. Acestea sunt, de asemenea, un aliment ieftin si usor de transportat, ceea ce face ca bananele sa fie un aliment ideal pentru cei care doresc sa se mentina in forma.

Alte articole interesante...

De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]
De ce nu e bine să fluieri în casă De ce nu e bine să […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro