fbpx
Cate calorii are inghetata

Cate calorii are inghetata?

Inghetata este unul dintre deserturile preferate ale tuturor, dar daca va intrebati cat de multe calorii contine, raspunsul nu este atat de simplu. Intrucat exista numeroase soiuri de inghetata, cantitatea de calorii poate varia foarte mult. Inghetata poate avea de la o cantitate foarte mica de calorii, pana la cantitati mari.

In primul rand, trebuie sa luam in considerare ce fel de inghetata este. Inghetata comerciala, cum ar fi cea din comertul cu amanuntul, are tendinta sa aiba un continut ridicat de calorii. Aceasta este de obicei facuta dintr-un amestec de lapte si faina de cacao, adaugandu-se si zahar. Un borcan de inghetata comerciala poate avea pana la 500 de calorii si 32 de grame de grasime. Cu toate acestea, exista o varietate de inghetata comerciala care provine din produse lactate care sunt mai reduse in grasimi, cum ar fi inghetata cu lapte de soia, si care pot avea mai putine calorii.

Inghetata facuta in casa poate avea o cantitate mare de calorii. Inghetata facuta din lapte si crema de smantana are, de obicei, o cantitate mare de grasimi si calorii. Inghetata facuta doar cu lapte si zahar poate avea un continut mare de calorii. Cu toate acestea, folosirea unor ingrediente mai sanatoase, cum ar fi fructele congelate, poate reduce numarul de calorii.

In cele din urma, nu uitati ca, desi inghetata poate avea un numar mare de calorii, aceasta poate fi consumata cu moderatie si poate fi o parte importanta a unei diete sanatoase. Exista multe inghetata cu un continut scazut de calorii, asa ca asigurati-va ca alegeti variantele cu un continut mai scazut de grasime si calorii. Incercati sa adaugati fructe proaspete sau alte ingrediente sanatoase pentru a va bucura de un desert delicios si sanatos.

Alte articole interesante...

Cât trăiește un copil cu Autism
Autismul, cunoscut și sub denumirea de tulburare de spectru autist (TSA), este o condiție complexă […]
Cât trăiește o Găină
Găinile sunt printre cele mai comune animale de curte, fiind apreciate pentru capacitatea lor de […]
Înțelegerea Bolii Alzheimer
Boala Alzheimer este o afecțiune neurodegenerativă progresivă care afectează milioane de oameni la nivel global. […]
Cât trăiește o capră
Caprele sunt animale domestice valoroase și versatile, apreciate atât pentru laptele, carnea și lâna lor, […]
Cât trăiește un purice in casă
Puricii sunt paraziți mici care pot provoca disconfort semnificativ atât animalelor de companie, cât și […]
Cât trăiește un Fluture
Fluturii, unele dintre cele mai colorate și estetice creaturi ale naturii, sunt adesea simboluri ale […]
Cât trăiește un Cal
Caii sunt animale iubite și valoroase, cunoscute pentru grația și puterea lor, dar cât trăiește […]
Cât trăiește un bolnav de Alzheimer
Boala Alzheimer este o afecțiune neurodegenerativă progresivă care afectează memoria, gândirea și comportamentul. Această boală […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro