fbpx
Cate calorii are fasolea uscata

Cate calorii are fasolea uscata?

Fasolea uscata este un aliment nutritiv si foarte versatil, fiind folosit de secole in bucataria traditionala. Fasolea uscata este o sursa importanta de proteine, fibre, vitamine si minerale, cu un numar relativ mic de calorii. In plus, fasolea uscata poate fi usor gatita si inclusa in diferite tipuri de retete.

In general, o ceasca de fasole uscata contine 230 de calorii, ceea ce inseamna ca un consum de doua-trei portii pe zi, in cadrul unei diete echilibrate, poate oferi un aport important de nutrienti. Fasolea uscata este o sursa importanta de proteine vegetale de calitate, oferind intre 15-20% din cantitatea recomandata pe zi. Fasolea uscata contine si fibre dietetice, vitamine si minerale, precum si grasimi sanatoase, toate acestea fiind esentiale pentru o dieta echilibrata si sanatoasa.

In plus, fasolea uscata este o sursa excelenta de antioxidanti, care pot ajuta la prevenirea si tratarea diferitelor boli. Acesti antioxidanti sunt capabili sa lupte impotriva radicalilor liberi, care sunt produse naturale ce sunt create in corpul nostru si care pot cauza boli cronice si imbatranirea prematura.

Fasolea uscata poate fi gatita in multe feluri diferite, inclusiv fiarta, copt, in salate si in supe. Fasolea uscata poate fi folosita si ca baza pentru diferite retete, precum hummus si falafel. Este un aliment foarte versatil si poate fi combinat cu diferite alimente, precum legume, carne si peste.

In concluzie, fasolea uscata este un aliment nutritiv si foarte versatil, avand un numar relativ mic de calorii. Este o sursa importanta de proteine, fibre, vitamine si minerale, care poate fi foarte usor gatita si inclusa in diferite retete. Fasolea uscata poate fi consumata in mod regulat pentru un aport important de nutrienti si antioxidanti care pot ajuta la prevenirea si tratarea diferitelor boli.

Alte articole interesante...

Mamasisotie.ro blog
Din pacate lumea in care traim este aproape complet digitalizată iar informația circulă cu o […]
NoaDent este o clinică stomatologică modernă situată în București, recunoscută pentru calitatea superioară a serviciilor […]
Aparatul de fotografiat este un instrument esențial în zilele noastre, care ne ajută să păstrăm […]
uzesc ÎArcul frântuzesc este un tip de arc folosit în construcții și design încă din […]
Coca-Cola este una dintre cele mai populare băuturi în întreaga lume, fiind consumată anual de […]
Antibioticele au fost unul dintre cele mai importante descoperiri medicale din istorie. Aceste medicamente au […]
Cine a fost Mihai Eminescu
Mihai Eminescu este considerat cel mai mare poet al literaturii române, fiind adesea numit "Luceafărul […]
Cine a fost Isaac Newton
Isaac Newton este una dintre cele mai proeminente figuri din istoria științei, cunoscut pentru contribuțiile […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro