fbpx
Cate calorii are fasolea uscata

Cate calorii are fasolea uscata?

Fasolea uscata este un aliment nutritiv si foarte versatil, fiind folosit de secole in bucataria traditionala. Fasolea uscata este o sursa importanta de proteine, fibre, vitamine si minerale, cu un numar relativ mic de calorii. In plus, fasolea uscata poate fi usor gatita si inclusa in diferite tipuri de retete.

In general, o ceasca de fasole uscata contine 230 de calorii, ceea ce inseamna ca un consum de doua-trei portii pe zi, in cadrul unei diete echilibrate, poate oferi un aport important de nutrienti. Fasolea uscata este o sursa importanta de proteine vegetale de calitate, oferind intre 15-20% din cantitatea recomandata pe zi. Fasolea uscata contine si fibre dietetice, vitamine si minerale, precum si grasimi sanatoase, toate acestea fiind esentiale pentru o dieta echilibrata si sanatoasa.

In plus, fasolea uscata este o sursa excelenta de antioxidanti, care pot ajuta la prevenirea si tratarea diferitelor boli. Acesti antioxidanti sunt capabili sa lupte impotriva radicalilor liberi, care sunt produse naturale ce sunt create in corpul nostru si care pot cauza boli cronice si imbatranirea prematura.

Fasolea uscata poate fi gatita in multe feluri diferite, inclusiv fiarta, copt, in salate si in supe. Fasolea uscata poate fi folosita si ca baza pentru diferite retete, precum hummus si falafel. Este un aliment foarte versatil si poate fi combinat cu diferite alimente, precum legume, carne si peste.

In concluzie, fasolea uscata este un aliment nutritiv si foarte versatil, avand un numar relativ mic de calorii. Este o sursa importanta de proteine, fibre, vitamine si minerale, care poate fi foarte usor gatita si inclusa in diferite retete. Fasolea uscata poate fi consumata in mod regulat pentru un aport important de nutrienti si antioxidanti care pot ajuta la prevenirea si tratarea diferitelor boli.

Alte articole interesante...

De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]
De ce nu e bine să fluieri în casă De ce nu e bine să […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro