fbpx

Care este capitala tarii Burundi

Burundi este o tara mica din Africa de Est, situata in regiunea lacului Tanganyika. Tara are o populatie de aproximativ 11 milioane de locuitori si o suprafata de 27.834 km². Capitala tarii este orasul Bujumbura, care se afla pe malul lacului Tanganyika.

Orasul Bujumbura este unul dintre cele mai importante orase din Burundi si este, de asemenea, capitala tarii. Orasul are o populatie de aproximativ 800.000 de locuitori si se afla pe malul lacului Tanganyika. Orasul este un important centru comercial si cultural al tarii si gazduieste numeroase institutii si organizatii internationale.

Orasul Bujumbura are o istorie interesanta. A fost fondat in anul 1890 de catre colonistii germani si a devenit capitala tarii in anul 1962. Orasul a cunoscut o dezvoltare rapida in ultimii ani, devenind un important centru comercial si cultural.

Orasul Bujumbura are o infrastructura moderna si este bine conectat cu restul tarii. Exista o retea de autostrazi care leaga orasul de alte orase importante din tara. Exista si o retea de autobuze care leaga orasul de alte orase din tara.

Orasul Bujumbura are o clima tropicala si este un loc minunat pentru a vizita. Exista numeroase obiective turistice in oras, inclusiv Muzeul National al Burundi, Muzeul de Arta si Muzeul de Istorie. Exista, de asemenea, numeroase parcuri si gradini in oras, inclusiv Parcul National Kibira si Gradina Botanica.

Orasul Bujumbura este unul dintre cele mai importante orase din Burundi si este, de asemenea, capitala tarii. Orasul are o istorie interesanta si o infrastructura moderna si este un loc minunat pentru a vizita. Orasul ofera oportunitati excelente pentru turisti si este un important centru comercial si cultural al tarii.

Alte articole interesante...

De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]
De ce nu e bine să fluieri în casă De ce nu e bine să […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro