Definitii

Definiție Creolina
„Creolina” este un produs dezinfectant și antiseptic, obținut prin distilarea gudronului de huilă (cărbune). Este […]
Definiție Platan
„Platan” este un termen care se poate referi la două lucruri: Botanică: Platanul este un […]
Definiție Gnomic
Termenul „gnomic” se referă la un stil de exprimare concis, adesea sub formă de maxime […]
Definiție Păianjen
„Păianjen” se referă la un artropod din clasa Arachnida, ordinul Araneae, caracterizat printr-un corp împărțit […]
Definiție Matriarhat
Termenul „matriarhat” se referă la un sistem social sau o societate în care femeile, în […]
Definiție Frământă
„Frământă” este forma de indicativ prezent, persoana a III-a singular, a verbului „a frământa”, care […]
Definiție Șasiu
Termenul „șasiu” se referă la structura de bază a unui vehicul sau a unui echipament […]
Definiție Sangvin
Termenul „sangvin” se referă la două sensuri principale: Fiziologic: „Sangvin” descrie ceva legat de sânge […]
Definiție Jignit
Termenul „jignit” se referă la starea sau sentimentul unei persoane care a fost insultată, ofensată […]
Definiție Chilim
Termenul „chilim” se referă la un tip de covor țesut manual, originar din Orientul Mijlociu, […]
Definiție Echimoză
Termenul „echimoză” se referă la o leziune subcutanată caracterizată prin acumularea de sânge în țesutul […]
Termenul „nevoie” se referă la lipsa, dorința sau cerința de a avea ceva esențial pentru […]
Definiție Taurină
„Taurină” este un compus organic, un aminoacid care este prezent în multe țesuturi animale, inclusiv […]
Definiție Tranșat
Termenul „tranșat” se referă la actul de a tăia sau a diviza ceva în bucăți, […]
Definiție Vitriol
„Vitriol” este un termen care se referă în mod literal la acidul sulfuric concentrat sau […]
Definiție Ludaie
„Ludaie” este un termen regional, folosit în anumite părți ale României, în special în Transilvania, […]
Definiție Merin
„Merin” este un termen folosit pentru a desemna o rasă de oi originară din Spania, […]
Definiție Madlena
„Madlena” (sau „madeleine”) este un tip de prăjitură mică, specifică bucătăriei franceze, care are o […]
Definiție Prisacar
Termenul „prisacar” se referă la o persoană care se ocupă cu îngrijirea stupilor de albine […]
Definiție Admite
Termenul „admite” înseamnă a accepta, a aproba sau a recunoaște ceva ca fiind adevărat, valid […]
1 2 3 4 226
Copyright 2024 © Explicativ.ro