Cum se gateste preprelita

Cum se gateste prepelita

Cum se gateste prepelita cu sos

Prepelita in sos, pe langa faptul ca este tentanta cu o scarpetta finala, se potriveste si ca un condiment pentru niste paste bune cu ou. Ingredientele pentru prepararea unei prepelite in sos sunt simple si usor de gasit. Condimentele care sporesc gustul carnii sale sunt indispensabile. Un sfat: gatiti prepelitele cu sos intr-o caserola de lut pentru a spori aroma carnii si a sosului.

Aveti nevoie de:

  • 4 prepelite;
  • 2 frunze de dafin;
  • 2 crengute de rozmarin;
  • 1 morcov;
  • 1 tulpina de telina;
  • 1 ceapa;
  • 120 ml de piure de rosii;
  • 2 linguri de pasta de tomate;
  • 200 ml de bulion de legume;
  • 1 pahar de vin alb;
  • sare si piper.

Mod de preparare:

Cereti macelarului de incredere sa dezoseze prepelitele si apoi sa le taie in bucati. Se pun in cratita cu 6 linguri de ulei, ceapa taiata in sferturi, morcovul taiat in cubulete si telina curatata si taiata felii subtiri. Se adauga si ierburile si se rumenesc amestecand. Se degreseaza cu vinul si, cand alcoolul s-a evaporat, se adauga piureul de rosii; se amesteca si se inchide cu un capac. Se dilueaza concentratul intr-o ceasca mica de bulion clocotit si se adauga in caserola. Continuati sa gatiti, adaugand mai mult bulion fierbinte daca este necesar. Gatitul prepelitelor in sos va dura aproximativ 40 de minute.

Cum se gateste prepelita cu mamaliga

Aveti nevoie de:

  • 3 prepelite;
  • 200 g de malai;
  • 100 g de bacon feliat;
  • 30 g de unt;
  • 6 frunze de salvie;
  • 1 pahar de vin alb;
  • ulei de masline extravirgin;

Mod de preparare

Spalati prepelitele, uscati-le bine si infasurati-le cu feliile de bacon. Adaugati frunzele de salvie si legati-le cu sfoara de bucatarie. Se pun intr-o tigaie foarte mare, cu peretii inalti, si se rumenesc bine cu 6 linguri de ulei si cu untul; apoi se toarna vinul si se lasa sa se evapore. Continuati sa gatiti si, intre timp, pregatiti mamaliga. Intr-o cratita, se toarna aproximativ 600 ml de apa, se adauga sare si, cand da in clocot, se toarna malaiul. Se amesteca cu o lingura de lemn sau cu un tel si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute.

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro