Cum se gateste muschiul de vita

Cum se gateste muschiul de vita?

Nimic nu se compara cu gustul si suculenta unui muschi de vita gros si suculent. Din nefericire, multi bucatari casnici se straduiesc sa il faca in bucataria proprie. Trucul este sa fie gatit corect. Cu metoda potrivita, chiar si un incepator poate face muschiul de vita perfect gatit de fiecare data.

Alegerea unei bucati bune de muschi de vita este esentiala pentru gustul final al felului de mancare. Asigurati-va ca selectati o bucata in care carnea are un aspect usor rosu sau roz aprins. Evitati orice fel de taieturi in care carnea apare gri sau albastra. Acesta este un semn ca aceasta este fie veche, fie a fost congelata pentru o perioada lunga de timp. Iata alte cateva lucruri la care trebuie sa va uitati atunci cand alegeti o bucata buna de muschi de vita!

Textura - Cautati fileuri fragede, dar ferme, cu o textura groasa pentru o aroma maxima.

Consistenta grasimii - Fileul ideal are o cantitate mica de grasime in toata carnea. Prea multa grasime in carne ii va da un gust prea bogat.

 Culoarea carnii - Optati pentru fileuri care au o culoare roz stralucitor. Evitati orice fel de bucati care par gri sau albastre.

Pentru a obtine un file de vita perfect gatit, trebuie sa se tina cont de cateva lucruri:

Grosimea fileului - Cu cat carnea este mai groasa, cu atat va dura mai mult timp pentru a fi gatita.

Metoda de gatire - Exista mai multe moduri de a gati muschiul de vita. Gatitul la foc mare, precum si la foc mic, este cea mai buna modalitate de a obtine de fiecare data un file perfect gatit.

Temperatura de gatire - Gatiti muschiul cu cuptorul pornit la o temperatura ridicata timp de aproximativ 15 minute pentru 500 g, sau pana cand se rumeneste bine, apoi reduceti cuptorul la o temperatura scazuta si lasati-l sa se gateasca inca 15 minute pentru 500 g, sau pana cand atinge o temperatura interna de 55-60C.

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro