Exista mai multe retete care sunt simplu de preparat, dar care sunt foarte gustoase si de mare impact atunci cand sunt servite la o masa de sarbatori. Fie ca este vorba de Paste sau de Craciun, de cinele de duminica in familie sau pur si simplu de zilele in care vrem sa mancam bine si cu putin efort, aceasta bibilica frageda la cuptor cu bere si legume este una dintre aceste retete.
Puiul de bibilica este o pasare domestica nemigratoare endemica din Africa si Asia. Are penele gri spre negru cu picatele albe si nu are pene pe cap, ci o umflatura rosie. Carnea sa este fina, delicata si delicioasa. Este crescuta impreuna cu gainile in curtile romanilor. Aceasta reteta are nevoie doar de aproximativ 10 minute pentru a se gati, precum si de timp in cuptor.
Este necesara o jumatate de kilogram de bibilica (coapse, piept etc.). De asemenea, va trebui sa cumparati o doza de bere de dimensiuni medii sau mari (330 ml). Taiati ceapa, telina si taiati morcovii, cartofii si usturoiul in bucati de marimea unei muscaturi. Folositi ierburi aromatice (cele pe care le folositi de obicei la prajit) pentru a adauga o aroma placuta.
Cum se face o bibilica la cuptor? Este simplu. Puteti face acest fel de mancare intr-un vas de ceramica sau de sticla rezistent la cuptor. Mai intai, turnati ulei in vasul ceramic sau de sticla rezistent la cuptor. Apoi, aranjati in farfurie bibilica, ceapa, morcovul si cartofii. In cele din urma, amestecati tulpinile de telina (daca doriti), rozmarinul si ierburile impreuna cu sarea si piperul, asigurandu-va ca totul, cu exceptia berii, este bine acoperit.
Preincalziti cuptorul la 180-190°C si turnati berea pe margini. Dupa 45 de minute, scoateti forma din cuptor si, la fiecare 15 minute, stropiti carnea si legumele cu o lingura cu zeama de carne si legume. Inainte de a manca, testati carnea cu o furculita pentru a vedea daca este gata. Daca nu apare sange, este gata. Lasati carnea sa se odihneasca timp de 5-10 minute dupa ce a iesit din cuptor, apoi mancati-o cu o salata verde sau muraturi.