Iata o reteta simpla de ciorba de legume:
Ingrediente:
- 2 cartofi mari
- 2 morcovi
- 1 ceapa medie
- 1 ardei gras
- 1 legatura de telina mica
- 1 lingura ulei
- 1 cana de rosii in bulion sau 2 rosii proaspete tocate
- 6 cani de apa
- sare si piper dupa gust
- 1 legatura de patrunjel tocat (optional)
Instructiuni de preparare:
- Curatati si taiati toate legumele in cuburi mici.
- Incalziti uleiul intr-un vas de gatit la foc mediu si adaugati ceapa, ardeiul si telina. Sotati timp de 5-7 minute pana cand legumele incep sa se inmoaie.
- Adaugati cartofii si morcovii si continuati sa sotati timp de inca 2-3 minute.
- Adaugati rosiile si apa si lasati sa fiarba.
- Reduceti caldura si lasati sa fiarba ciorba timp de aproximativ 20-25 de minute, sau pana cand legumele sunt moi.
- Adaugati sare si piper dupa gust.
- Odata ce legumele sunt fierte, opriti focul si lasati ciorba sa se raceasca timp de cateva minute.
Serviti ciorba calda, garnisita cu patrunjel tocat, daca doriti.
Aceasta reteta simpla de ciorba de legume este sanatoasa, delicioasa si poate fi adaptata cu usurinta la gusturile tuturor celor din familie.