Reteta simpla de ciorba de legume

Reteta simpla de ciorba de legume

Iata o reteta simpla de ciorba de legume:

Ingrediente:

  • 2 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa medie
  • 1 ardei gras
  • 1 legatura de telina mica
  • 1 lingura ulei
  • 1 cana de rosii in bulion sau 2 rosii proaspete tocate
  • 6 cani de apa
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura de patrunjel tocat (optional)

Instructiuni de preparare:

  1. Curatati si taiati toate legumele in cuburi mici.
  2. Incalziti uleiul intr-un vas de gatit la foc mediu si adaugati ceapa, ardeiul si telina. Sotati timp de 5-7 minute pana cand legumele incep sa se inmoaie.
  3. Adaugati cartofii si morcovii si continuati sa sotati timp de inca 2-3 minute.
  4. Adaugati rosiile si apa si lasati sa fiarba.
  5. Reduceti caldura si lasati sa fiarba ciorba timp de aproximativ 20-25 de minute, sau pana cand legumele sunt moi.
  6. Adaugati sare si piper dupa gust.
  7. Odata ce legumele sunt fierte, opriti focul si lasati ciorba sa se raceasca timp de cateva minute.

Serviti ciorba calda, garnisita cu patrunjel tocat, daca doriti.

Aceasta reteta simpla de ciorba de legume este sanatoasa, delicioasa si poate fi adaptata cu usurinta la gusturile tuturor celor din familie.

Alte articole interesante...

Cum se gătește Sparanghelul
Haide-ți să explorăm lumea sparanghelului și să descoperim cum se gătește acesta. Sparanghelul este o legumă delicată, ușor de gătit și extrem de versatilă în […]
5 retete rapide pentru cina de seara
1. Omletă cu legume și brânză Ingrediente: 4 ouă 1 ardei gras tăiat cubulețe 1 […]
Cum se măsoară caloriile
Caloriile unui aliment, fruct sau băutură reprezintă o măsură a energiei pe care acesta o […]
Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro