Reteta Piept de rata cu otet balsamic

Reteta Piept de rata cu otet balsamic

Incrediente necesare

  • Piept de rata (2 bucati) 1 kg
  • Ceapa alba aproximariv o ceapa de 130 g
  • Usturoi 2 catei
  • Rozmarin 3 crengute
  • Cimbru 4 crengute
  • Otet balsamic 50 g
  • Miere 20 g
  • bulion de legume 150 g
  • Salata Misticanza 50 g

Mod de preparare pentru piept de rata

Pentru a pregati pieptul de rata cu otet balsamic, mai intai se indeparteaza penele de pe piept, pur si simplu se scot cu o penseta si pieptul se rumeneste usor la foc ca sa se curete complet de tot excesul. Apoi se indeparteaza excesul de grasime cu un cutit extrem de bine ascutit si se taie mai intai oblic si apoi vertical pe toata suprafata pieptului. Cand tigaia este extrem de bine incinsa, se pun bucatile de piept de rata pe partea cu piele. Dupa 3-4 minute, se intorc si se rumenesc suficient de bine si pe cealalta parte. Acum adaugati ceapa curatata si taiata in felii si usturoiul pisat cat de fin cu putinta. Adaugati cimbrul, rozmarinul si continuati apoi cu otetul balsamic. Se lasa sa se evapore complet dar usor si se adauga apa (sau bulion de legume, daca preferati).

Gatiti pieptul de rata timp de aproximativ zece minute (trebuie sa ramana roz in interior), apoi transferati-l pe o planseta de tocat, pastrand deoparte lichidul de gatit, pe care il veti turna intr-o strecuratoare. Strecurati lichidul zdrobind amestecul cu o lingura direct in aceeasi tigaie in care ati gatit pieptul de rata din pasii anteriori.

Adaugati mierea si gatiti timp de 3-4 minute pentru a obtine un sos fin si usor lichid. Intre timp, se feliaza pieptul de rata in felii potrivite si se asaza feliile pe un platou. Finalizati felul de mancare cu sosul proaspat preparat din miere si serviti pieptul de rata cu otet balsamic.

Alte articole interesante...

Cum se face romul
Romul este una dintre cele mai vechi și apreciate băuturi spirtoase din lume, cu o […]
Cum se gătește Sparanghelul
Haide-ți să explorăm lumea sparanghelului și să descoperim cum se gătește acesta. Sparanghelul este o legumă delicată, ușor de gătit și extrem de versatilă în […]
5 retete rapide pentru cina de seara
1. Omletă cu legume și brânză Ingrediente: 4 ouă 1 ardei gras tăiat cubulețe 1 […]
Cum se măsoară caloriile
Caloriile unui aliment, fruct sau băutură reprezintă o măsură a energiei pe care acesta o […]
Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro