Mai intai de toate, se curata prazul, se spala foarte bine si se usuca.
Apoi trebuie sa indepartati frunzele exterioare mai dure,sa taiati baza si partea verde din varf.
Se taie toti prazul in rondele destul de subtiri si se scutura bine cu mainile, ca sa se descojeasca putin.
Se inmoaie toate cele 50 g de stafide in apa calda timp de cateva minute.
Scurgeti boabele de stafide, uscati-le bine si pastrati-le deoparte.
Se pune o lingura de ulei cu aroma de usturoi intr-o tigaie mare si se incalzeste bine.
Puneti pesmetul si nucile de pin in tigaia cu uleiul aromat de usturoi si dupa amestecati cu o lingura de lemn, apoi adaugati stafidele uscate si amestecati bine.
Se gateste pana cand pesmetul devine de un maro placut.
Puneti pesmetul rezultat intr-un castron mic.
Se pun in tigaie alte 3 linguri de ulei cu aroma de usturoi si se incinge, apoi se pun prazul la foc mare impreuna cu parmezanul ras si se prajesc cateva minute.
Se adauga sare si piper dupa gust si se continua gatitul la foc mediu timp de 10 minute.
Adaugati pesmetul pe care l-ati pastrat deoparte si terminati de rumenit prazul.
Se condimenteaza cu sare si se serveste.
Evident, puteti renunta la stafide daca nu va plac anumite arome si anumite combinatii de arome.
Puteti folosi ulei de masline extravirgin si usturoi in loc de ulei cu aroma de usturoi daca nu il aveti in casa.
Nu puneti pesmetul inainte de a le praji in tigaie, altfel se va face un efect de uscare.