fbpx
Reteta de Praz prajit la tigaie

Reteta de Praz prajit la tigaie

Ingrediente

  • 4 praz
  • 4 linguri de pesmet
  • 2 linguri de branza Parmigiano Reggiano
  • 50 g de nuci de pin
  • 50 g stafide
  • Ulei cu aroma de usturoi dupa gust
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust

Mod de preparare pentru praz

  1. Mai intai de toate, se curata prazul, se spala foarte bine si se usuca.
  2. Apoi trebuie sa indepartati frunzele exterioare mai dure,sa taiati baza si partea verde din varf.
  3. Se taie toti prazul in rondele destul de subtiri si se scutura bine cu mainile, ca sa se descojeasca putin.
  4. Se inmoaie toate cele 50 g de stafide in apa calda timp de cateva minute.
  5. Scurgeti boabele de stafide, uscati-le bine si pastrati-le deoparte.
  6. Se pune o lingura de ulei cu aroma de usturoi intr-o tigaie mare si se incalzeste bine.
  7. Puneti pesmetul si nucile de pin in tigaia cu uleiul aromat de usturoi si dupa amestecati cu o lingura de lemn, apoi adaugati stafidele uscate si amestecati bine.
  8. Se gateste pana cand pesmetul devine de un maro placut.
  9. Puneti pesmetul rezultat intr-un castron mic.
  10. Se pun in tigaie alte 3 linguri de ulei cu aroma de usturoi si se incinge, apoi se pun prazul la foc mare impreuna cu parmezanul ras si se prajesc cateva minute.
  11. Se adauga sare si piper dupa gust si se continua gatitul la foc mediu timp de 10 minute.
  12. Adaugati pesmetul pe care l-ati pastrat deoparte si terminati de rumenit prazul.
  13. Se condimenteaza cu sare si se serveste.
  14. Evident, puteti renunta la stafide daca nu va plac anumite arome si anumite combinatii de arome.
  15. Puteti folosi ulei de masline extravirgin si usturoi in loc de ulei cu aroma de usturoi daca nu il aveti in casa.
  16. Nu puneti pesmetul inainte de a le praji in tigaie, altfel se va face un efect de uscare.

Alte articole interesante...

Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]
Cum se face Mămăliga
Mămăliga este un preparat tradițional românesc, simplu, dar delicios, care a fost de-a lungul timpului […]
Cum se prepară o Pizza Margherita
Pizza Margherita este un simbol al culinariei italiene, recunoscută pentru simplitatea și puritatea ingredientelor sale […]
Cum se prepară o Pizza Crudo Rucola
Pizza Crudo Rucola este o delicatesă culinară care îmbină savoarea unică a prosciutto crudo cu […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro