fbpx
reteta de musaca

Reteta de Musaca, cu vinete (Moussaka)

Ingrediente pentru Reteta de Musaca (Moussaka)

  • 4 vinete
  • 500 g carne de vita tocata marunt
  • 8 rosii
  • 4 linguri potrivite de pesto rosu
  • 2 cepe
  • 6 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • cimbru
  • oregano
  • sare si piper proaspat macinat

Pentru sosul bechamel

  • 50 g unt
  • 50 g de faina
  • 0,5 l lapte
  • 150 g de branza Emmental rasa
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Pregatirea retetei

Pasul 1. Se prepara sosul bechamel si se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara.

Pasul 2. Se adauga branza Emmental rasa in sosul bechamel fierbinte si se lasa deoparte.

Pasul 3. Se calesc 3 catei de usturoi si 1 ceapa tocata in ulei de masline. Adaugati rosiile zdrobite si pesto-ul rosu si lasati sa fiarba acoperit pe jumatate pana cand scade.

Pasul 4. Prajiti 3 catei de usturoi si 1 ceapa tocata in putin ulei de masline pana cand se coloreaza usor.

Pasul 5. Adaugati carnea tocata si gatiti la foc mare, amestecand.

Pasul 6. Cand carnea este gatita, se adauga pasta de tomate cu cimbru si oregano. Se acopera si se fierbe la foc mic timp de aproximativ zece minute.

Pasul 7. Se taie vinetele pe lungime in felii regulate si se coloreaza la suprafata in putin ulei de masline incins.

Pasul 8. Se unge vasul cu ulei si se condimenteaza usor cu cimbru sau oregano.

Pasul 9. Se intinde un prim strat de vinete. Nu ezitati sa suprapuneti feliile.

Pasul 10. Se intinde toata carnea deodata peste vinete si se niveleaza.

Pasul 11. Se acopera cu restul feliilor de vinete.

Pasul 12. Se intinde sosul bechamel pe deasupra si se introduce in cuptorul preincalzit.

Pasul 13. Coaceti timp de 20 de minute la 200°C si mai verificati din cand in cand.

Pasul 14. Puteti face aceeasi reteta de moussaka si cu carne de miel, in functie de preferintele voastre.

Alte articole interesante...

Cum să faci un cappuccino perfect la tine acasă
Un cappuccino autentic nu este doar o băutură, este o experiență. Originar din Italia, acest […]
reteta de fasole batuta
Fasolea bătută este un deliciu care aduce aminte de bucatele tradiționale românești, de prânzurile la […]
Cum se prepara un ceai verde
Pentru a prepara un ceai verde gustos si aromat, urmati acesti pasi de baza: Alegeti […]
Cum se consuma catina
Exista mai multe modalitati prin care puteti consuma catina: Fructe proaspete: Fructele de catina pot […]
Cum sa faci o limonada in 6 pasi simpli
Limonada este o bautura racoritoare si revigoranta care are la baza lamaia, un fruct cunoscut […]
Reteta simpla de ciorba de legume
Iata o reteta simpla de ciorba de legume: Ingrediente: 2 cartofi mari 2 morcovi 1 […]
Cum se face inghetata de vanilie
Iata o reteta simpla pentru a face inghetata de vanilie: Ingrediente: 500 ml lapte gras […]
Cum să preparați un cappuccino chiar la Dvs. acasă
Îți place un cappuccino grozav? Această ceașcă mică, dar puternică, este una dintre cele mai […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro