reteta de musaca

Reteta de Musaca, cu vinete (Moussaka)

Ingrediente pentru Reteta de Musaca (Moussaka)

  • 4 vinete
  • 500 g carne de vita tocata marunt
  • 8 rosii
  • 4 linguri potrivite de pesto rosu
  • 2 cepe
  • 6 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • cimbru
  • oregano
  • sare si piper proaspat macinat

Pentru sosul bechamel

  • 50 g unt
  • 50 g de faina
  • 0,5 l lapte
  • 150 g de branza Emmental rasa
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Pregatirea retetei

Pasul 1. Se prepara sosul bechamel si se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara.

Pasul 2. Se adauga branza Emmental rasa in sosul bechamel fierbinte si se lasa deoparte.

Pasul 3. Se calesc 3 catei de usturoi si 1 ceapa tocata in ulei de masline. Adaugati rosiile zdrobite si pesto-ul rosu si lasati sa fiarba acoperit pe jumatate pana cand scade.

Pasul 4. Prajiti 3 catei de usturoi si 1 ceapa tocata in putin ulei de masline pana cand se coloreaza usor.

Pasul 5. Adaugati carnea tocata si gatiti la foc mare, amestecand.

Pasul 6. Cand carnea este gatita, se adauga pasta de tomate cu cimbru si oregano. Se acopera si se fierbe la foc mic timp de aproximativ zece minute.

Pasul 7. Se taie vinetele pe lungime in felii regulate si se coloreaza la suprafata in putin ulei de masline incins.

Pasul 8. Se unge vasul cu ulei si se condimenteaza usor cu cimbru sau oregano.

Pasul 9. Se intinde un prim strat de vinete. Nu ezitati sa suprapuneti feliile.

Pasul 10. Se intinde toata carnea deodata peste vinete si se niveleaza.

Pasul 11. Se acopera cu restul feliilor de vinete.

Pasul 12. Se intinde sosul bechamel pe deasupra si se introduce in cuptorul preincalzit.

Pasul 13. Coaceti timp de 20 de minute la 200°C si mai verificati din cand in cand.

Pasul 14. Puteti face aceeasi reteta de moussaka si cu carne de miel, in functie de preferintele voastre.

Alte articole interesante...

Cum se face romul
Romul este una dintre cele mai vechi și apreciate băuturi spirtoase din lume, cu o […]
Cum se gătește Sparanghelul
Haide-ți să explorăm lumea sparanghelului și să descoperim cum se gătește acesta. Sparanghelul este o legumă delicată, ușor de gătit și extrem de versatilă în […]
5 retete rapide pentru cina de seara
1. Omletă cu legume și brânză Ingrediente: 4 ouă 1 ardei gras tăiat cubulețe 1 […]
Cum se măsoară caloriile
Caloriile unui aliment, fruct sau băutură reprezintă o măsură a energiei pe care acesta o […]
Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro