Pregatirea retetei
Pasul 1. Se prepara sosul bechamel si se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara.
Pasul 2. Se adauga branza Emmental rasa in sosul bechamel fierbinte si se lasa deoparte.
Pasul 3. Se calesc 3 catei de usturoi si 1 ceapa tocata in ulei de masline. Adaugati rosiile zdrobite si pesto-ul rosu si lasati sa fiarba acoperit pe jumatate pana cand scade.
Pasul 4. Prajiti 3 catei de usturoi si 1 ceapa tocata in putin ulei de masline pana cand se coloreaza usor.
Pasul 5. Adaugati carnea tocata si gatiti la foc mare, amestecand.
Pasul 6. Cand carnea este gatita, se adauga pasta de tomate cu cimbru si oregano. Se acopera si se fierbe la foc mic timp de aproximativ zece minute.
Pasul 7. Se taie vinetele pe lungime in felii regulate si se coloreaza la suprafata in putin ulei de masline incins.
Pasul 8. Se unge vasul cu ulei si se condimenteaza usor cu cimbru sau oregano.
Pasul 9. Se intinde un prim strat de vinete. Nu ezitati sa suprapuneti feliile.
Pasul 10. Se intinde toata carnea deodata peste vinete si se niveleaza.
Pasul 11. Se acopera cu restul feliilor de vinete.
Pasul 12. Se intinde sosul bechamel pe deasupra si se introduce in cuptorul preincalzit.
Pasul 13. Coaceti timp de 20 de minute la 200°C si mai verificati din cand in cand.
Pasul 14. Puteti face aceeasi reteta de moussaka si cu carne de miel, in functie de preferintele voastre.