Un fazan la cuptor cu cartofi si atmosfera festiva a unui pranz de duminica este asigurata. Un fel de mancare care aduce pe masa gustul si aromele bucatariei romanesti simple si gustoase. Astazi va vom arata cum se prepara fazanul la cuptor cu cartofi.
Se imparte fazanul in 8 bucati, se spala si se usuca, se pun intr-un castron si se inmoaie in vin si otet; se adauga boabele de piper, cuisoarele, rozmarinul, salvia si foaia de dafin. Se curata legumele; se taie si se razuiesc morcovii, se curata ceapa si se indeparteaza tulpinile de la telina; se taie legumele in felii subtiri si se adauga la marinata. Se acopera bolul cu folie alimentara si se lasa la marinat timp de cel putin 3 ore intr-un loc racoros, intorcand ocazional bucatile de fazan pentru a le condimenta. Se incinge untul si 3 linguri de ulei intr-o tigaie si se rumenesc bucatile de fazan timp de 10 minute la foc mare, intorcandu-le pe toate partile; se adauga cartofii decojiti, legumele si ierburile din marinata, scurse si uscate. Se condimenteaza cu sare si se coc in cuptorul incins la 180° timp de aproximativ 25 de minute, ungand din cand in cand cu cateva linguri de ulei. Dupa ce este gatit, se lasa fazanul sa se odihneasca cateva minute in cuptorul stins, apoi se serveste cu cartofi si sosul in care a fost gatit.