fbpx
Reteta de fazan la cuptor cu cartofi

Reteta de fazan la cuptor cu cartofi

Un fazan la cuptor cu cartofi si atmosfera festiva a unui pranz de duminica este asigurata. Un fel de mancare care aduce pe masa gustul si aromele bucatariei romanesti simple si gustoase. Astazi va vom arata cum se prepara fazanul la cuptor cu cartofi.

Ingrediente pentru Reteta de fazan la cuptor cu cartofi

  • 1 fazan curat de 1,2 kg;
  • 1 ceapa; 1 tulpina de telina;
  • 1 morcov;
  • 1 crenguta de rozmarin;
  • 4 frunze de dafin; 5 frunze de salvie;
  • cuisoare;
  • 5 boabe de piper negru; 250 ml vin alb sec;
  • 100 ml otet de vin alb;
  • 500 g cartofi noi; 20 g unt;
  • ulei de masline extravirgin; sare.

Preparare Reteta de fazan la cuptor cu cartofi

Se imparte fazanul in 8 bucati, se spala si se usuca, se pun intr-un castron si se inmoaie in vin si otet; se adauga boabele de piper, cuisoarele, rozmarinul, salvia si foaia de dafin. Se curata legumele; se taie si se razuiesc morcovii, se curata ceapa si se indeparteaza tulpinile de la telina; se taie legumele in felii subtiri si se adauga la marinata. Se acopera bolul cu folie alimentara si se lasa la marinat timp de cel putin 3 ore intr-un loc racoros, intorcand ocazional bucatile de fazan pentru a le condimenta. Se incinge untul si 3 linguri de ulei intr-o tigaie si se rumenesc bucatile de fazan timp de 10 minute la foc mare, intorcandu-le pe toate partile; se adauga cartofii decojiti, legumele si ierburile din marinata, scurse si uscate. Se condimenteaza cu sare si se coc in cuptorul incins la 180° timp de aproximativ 25 de minute, ungand din cand in cand cu cateva linguri de ulei. Dupa ce este gatit, se lasa fazanul sa se odihneasca cateva minute in cuptorul stins, apoi se serveste cu cartofi si sosul in care a fost gatit.

Alte articole interesante...

Cum se gătește Sparanghelul
Haide-ți să explorăm lumea sparanghelului și să descoperim cum se gătește acesta. Sparanghelul este o legumă delicată, ușor de gătit și extrem de versatilă în […]
5 retete rapide pentru cina de seara
1. Omletă cu legume și brânză Ingrediente: 4 ouă 1 ardei gras tăiat cubulețe 1 […]
Cum se măsoară caloriile
Caloriile unui aliment, fruct sau băutură reprezintă o măsură a energiei pe care acesta o […]
Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro