fbpx
Reteta de fazan la cuptor cu cartofi

Reteta de fazan la cuptor cu cartofi

Un fazan la cuptor cu cartofi si atmosfera festiva a unui pranz de duminica este asigurata. Un fel de mancare care aduce pe masa gustul si aromele bucatariei romanesti simple si gustoase. Astazi va vom arata cum se prepara fazanul la cuptor cu cartofi.

Ingrediente pentru Reteta de fazan la cuptor cu cartofi

  • 1 fazan curat de 1,2 kg;
  • 1 ceapa; 1 tulpina de telina;
  • 1 morcov;
  • 1 crenguta de rozmarin;
  • 4 frunze de dafin; 5 frunze de salvie;
  • cuisoare;
  • 5 boabe de piper negru; 250 ml vin alb sec;
  • 100 ml otet de vin alb;
  • 500 g cartofi noi; 20 g unt;
  • ulei de masline extravirgin; sare.

Preparare Reteta de fazan la cuptor cu cartofi

Se imparte fazanul in 8 bucati, se spala si se usuca, se pun intr-un castron si se inmoaie in vin si otet; se adauga boabele de piper, cuisoarele, rozmarinul, salvia si foaia de dafin. Se curata legumele; se taie si se razuiesc morcovii, se curata ceapa si se indeparteaza tulpinile de la telina; se taie legumele in felii subtiri si se adauga la marinata. Se acopera bolul cu folie alimentara si se lasa la marinat timp de cel putin 3 ore intr-un loc racoros, intorcand ocazional bucatile de fazan pentru a le condimenta. Se incinge untul si 3 linguri de ulei intr-o tigaie si se rumenesc bucatile de fazan timp de 10 minute la foc mare, intorcandu-le pe toate partile; se adauga cartofii decojiti, legumele si ierburile din marinata, scurse si uscate. Se condimenteaza cu sare si se coc in cuptorul incins la 180° timp de aproximativ 25 de minute, ungand din cand in cand cu cateva linguri de ulei. Dupa ce este gatit, se lasa fazanul sa se odihneasca cateva minute in cuptorul stins, apoi se serveste cu cartofi si sosul in care a fost gatit.

Alte articole interesante...

Cum se prepară cafeaua excelentă
Cafeaua, o băutură universală îndrăgită, variază enorm în funcție de soi, metodă de preparare și […]
Cum să faci un cappuccino perfect la tine acasă
Un cappuccino autentic nu este doar o băutură, este o experiență. Originar din Italia, acest […]
reteta de fasole batuta
Fasolea bătută este un deliciu care aduce aminte de bucatele tradiționale românești, de prânzurile la […]
Cum se prepara un ceai verde
Pentru a prepara un ceai verde gustos si aromat, urmati acesti pasi de baza: Alegeti […]
Cum se consuma catina
Exista mai multe modalitati prin care puteti consuma catina: Fructe proaspete: Fructele de catina pot […]
Cum sa faci o limonada in 6 pasi simpli
Limonada este o bautura racoritoare si revigoranta care are la baza lamaia, un fruct cunoscut […]
Reteta simpla de ciorba de legume
Iata o reteta simpla de ciorba de legume: Ingrediente: 2 cartofi mari 2 morcovi 1 […]
Cum se face inghetata de vanilie
Iata o reteta simpla pentru a face inghetata de vanilie: Ingrediente: 500 ml lapte gras […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro