Reteta de chec in franceza
Daca iti place sa gatesti si vrei sa incerci o reteta delicioasa in stil frantuzesc, atunci trebuie sa incerci acest chec delicios. Este usor de facut si este perfect pentru o gustare in timpul zilei sau pentru o seara relaxanta cu prietenii.
Ingrediente necesare:
- 125g unt
- 125g zahar
- 125g faina
- 3 oua
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 praf de sare
- 1 lingura coaja de lamaie sau portocala rasa
- 1 lingura praf de copt
- 100g ciocolata neagra
Instructiuni de preparare:
- Intr-un bol, mixeaza untul si zaharul pana se obtine o crema fina si pufoasa.
- Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare.
- Incoroporeaza usor faina, sarea, esenta de vanilie, coaja de lamaie sau portocala rasa si praful de copt.
- Taie ciocolata in bucatele mici si adauga-o in aluat. Amesteca bine pentru a se distribui uniform in aluat.
- Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Tapeteaza o forma de chec cu unt si faina sau foloseste o hartie de copt.
- Toarna aluatul in forma si niveleaza-l cu o spatula.
- Coace checul timp de aproximativ 45 de minute sau pana cand trece testul scobitorii (introduce o scobitoare in mijlocul checului, iar daca iese curata, checul este gata).
- Lasa checul sa se raceasca inainte de a taia si a servi.
Acum ca ai terminat de pregatit acest delicios chec in stil frantuzesc, nu ramane decat sa te bucuri de aceasta gustare impreuna cu familia sau prietenii. Savureaza-l alaturi de o ceasca de ceai sau de o cana de cafea pentru un gust perfect.
Bon appetit! (Pronuntare: "baw-nah-peh-TEE")