Reteta clatite in limba franceza
Reteta clatite in limba franceza
Ingredientele necesare pentru clatite:
- 2 oua
- 200g de faina
- 500 ml lapte
- 2 linguri de ulei
- 1 praf de sare
Instructiuni pentru prepararea clatitelor:
- Intr-un castron se bat cele doua oua impreuna cu sarea si uleiul.
- Se adauga faina si se amesteca pana se obtine un aluat omogen.
- In continuare, se toarna laptele putin cate putin in aluat si se amesteca bine pana se obtine o compozitie lichida si fara cocoloase.
- Incalziti o tigaie antiaderenta si adaugati o lingura de aluat, intorcand tigaia pentru a se distribui uniform.
- Lasati clatita la prajit timp de aproximativ un minut sau pana cand se rumeneste usor pe ambele parti.
- Repetați procesul cu restul de aluat.
- Serviti clatitele calde, impreuna cu toppingul preferat, cum ar fi sirop de artar, fructe sau crema de ciocolata.
Pentru a pronunta cuvintele corect in limba franceza:
- 1. Oua: "oo-ah"
- 2. Faina: "fy-nah"
- 3. Lapte: "lahpt"
- 4. Ulei: "oo-lay"
- 5. Sare: "sah-re"
- 6. Aluat: "ah-lah"
- 7. Tigaie: "tee-gah"
- 8. Rumeneste: "roo-m'-nehst"
- 9. Ambele: "ahm-bell"
- 10. Toping: "toh-pan"', fructe: "frookt", crema de ciocolata: "kray-mah de see-oh-koh-lah-tah"
Acum stii cum sa pregatesti delicioasele clatite in limba franceza si cum sa pronunti corect ingredientele! Bon appétit!