fbpx
Caracatita calda cu citrice

Reteta Caracatita calda cu citrice

Ingrediente

  • 600 g caracatita
  • 4 portocale
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 frunza de dafin
  • sare grunjoasa
  • 5 boabe de piper negru
  • 20 ml de ulei de masline
  • 500 g fenicul salbatic
  • 1 ceapa rosie
  • 20 seminte de fenicul (5 de persoana)
  • un praf de sare dupa gust
  • piper

Mod de preparare a caracatitei

Se pune caracatita intr-o cratita, se umple cu apa pana sus cat sa acopere caracatita, se adauga morcovul taiat felii, ceapa taiata in patru, cimbrul, foaia de dafin, sarea grunjoasa si boabele de piper.

Se aduce caracatita la un clocot usor si se fierbe timp de aproximativ 1 ora; cand devine moale, este gatita. Se lasa sa se raceasca in sos de rosii sau bulion dupa preferinte pana cand ajunge la temperatura camerei. Se scurge si se pastreaza la frigider.

Se prepara sosul de citrice. Se decojesc 4 portocale si se indeparteaza cojitele si pielitele, pastrand doar sucul acestora. Se amesteca jumatate din feliile de portocala cu sucul de portocale, 10 ml de ulei de masline si un praf de sare pana cand se obtine un amestec omogen si gros.

Se amesteca feniculul tocat fin cu cealalta jumatate din feliile de portocala, se asezoneaza cu 5 ml de ulei de masline, sare dupa gust si piper.

Taiati caracatita in bucati mari si prajiti-o usor in 5 ml de ulei de masline pana cand se face putin crocanta. Se amesteca bine cu salata de fenicul lasand toate aromele sa se combine armonios intre ele.

Se asaza o parte din amestecul de citrice si condimente preparat cu cativa pasi in urma pe fundul farfuriilor, urmat de salata de caracatita si fenicul. Se presara cu felii de ceapa rosie, seminte si crengute de fenicul si se serveste. Este un advarat deliciu gastronomic.

Alte articole interesante...

Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]
Cum se face Mămăliga
Mămăliga este un preparat tradițional românesc, simplu, dar delicios, care a fost de-a lungul timpului […]
Cum se prepară o Pizza Margherita
Pizza Margherita este un simbol al culinariei italiene, recunoscută pentru simplitatea și puritatea ingredientelor sale […]
Cum se prepară o Pizza Crudo Rucola
Pizza Crudo Rucola este o delicatesă culinară care îmbină savoarea unică a prosciutto crudo cu […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro