fbpx

De ce nu e bine sa iti tai unghiile seara

Un lucru aparent banal precum taierea unghiilor poate avea un impact major asupra sanatatii tale, mai ales daca o faci seara tarziu, inainte de culcare. Desi poate fi tentant sa scapi de aceasta sarcina la finalul zilei, iata de ce nu este o idee buna sa iti tai unghiile seara:

1. Riscul de a taia pielea sau patul unghial

Taierea unghiilor poate fi o sarcina periculoasa, mai ales daca se face in graba sau fara o iluminare corespunzatoare. Seara, cand intunericul se instaleaza, este posibil sa nu vezi bine cum tai unghiile si sa riscesti sa tai si pielea din jurul lor sau chiar patul unghial. Acest lucru poate duce la durere, sangerare si infectii.

2. Pielea si unghiile sunt mai moi seara

In general, pielea si unghiile sunt mai moi seara, in comparatie cu dimineata sau in timpul zilei. Acest lucru se datoreaza faptului ca pe parcursul zilei, avem diverse activitati care solicita unghiile si pielea, facandu-le mai tari. Asadar, daca iti tai unghiile seara, este posibil sa te confrunti cu dificultati in obtinerea unei tunsori precise si netede.

3. Poti avea dificultati in adormire

Atunci cand ne trezim dimineata, suntem mai odihniti si mai atenti la activitatile pe care le desfasuram. Insaar inainte de culcare, cand suntem obositi, taierea unghiilor poate fi o sarcina plictisitoare si frustranta, care poate duce la scaderea nivelului de relaxare si la dificultati in adormire. De asemenea, mirosul produs de taierea unghiilor poate fi neplacut si poate perturba somnul celor din jur.

4. Riscul de a leza unghiile

Cand unghiile sunt proaspat taiate, acestea sunt mai fragile si mai sensibile la diverse activitati. De exemplu, daca faci dus sau speli vasele imediat dupa ce ti-ai taiat unghiile seara, poti sa le deteriorezi mai usor, ceea ce duce la exfolierea lor sau chiar ruperea lor. De asemenea, daca ai obiceiul de a-ti roade unghiile, exista riscul sa te trezesti cu mainile in gura in timpul noptii si sa duci la infectii si inflamatii.

5. Posibile probleme de igiena

Odata ce ai taiat unghiile, este important sa cureti bine resturile de unghii de pe maini. Daca faci acest lucru seara, inainte de a te culca, s-ar putea sa treci cu vederea aceasta etapa importanta. Stiind ca patul contine miliarde de bacterii, aceste resturi de unghii pot crea o perspectiva neplacuta si posibile probleme de igiena.

In concluzie, desi poate fi tentant sa-ti tai unghiile seara, exista mai multe motive pentru care este mai bine sa amani aceasta sarcina pentru dimineata sau in timpul zilei. Mai mult decat atat, este important sa acorzi atentie si minutelor de ingrijire a mainilor, pentru a le proteja si a mentine igiena lor.

Alte articole interesante...

Ce nu e bine sa faci de Buna Vestire Ce nu e bine sa faci […]
De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]

Sinonime...

Copyright 2024 © Explicativ.ro