Mâinile reprezintă zona cea mai expusă a organismului nostru. Expunerea lor se face atât în faţa virusurilor şi bacteriilor cu care intră în contact, transformându-se într-o zonă de transmitere şi posibilă contaminare, cât şi în faţa substanţelor chimice şi  a umidităţii excesive. Din acest motiv, mâinile necesită o atenţie specială în ceea ce priveşte protejarea şi întreţinerea sănătăţii acestora.

Mâinile, zona de contact

Mâinile sunt cele care intră în contact cu mediul înconjurător, iar riscul de a contacta un agent  patogen periculos este extrem de mare, mai cu seamă dacă specificul activităţilor întreprinse şi mediul în care ne desfăşurăm activităţile este unul cu grad mare de risc din acest punct de vedere. În acest context, transferarea câtre organism a respectivilor agenţi patogeni are un risc mare de producere, astfel că utilizarea mănuşilor de protecţie reprezintă cea mai sigură şi eficientă cale de prevenire şi apărare. Astfel, asigurăm protecţie sănătăţii organismului, prin limitarea riscului infestării cu agenţi patogeni, în condiţiile în care mănuşile alese sunt potrivite ca mărime şi sunt purtate şi folosite corescunzător. https://www.lupul-sanitar.ro/manusi-latex ne pune la dispoziţie o gamă largă de mănuşi din latex, practice, sigure şi prietenoase cu pielea. Pentru ca folosirea mănuşilor din latex să îşi demonstreze beneficiile, mănuşile alese vor fi aruncate după orice tip de utilizare şi vor fi întrebuinţate în paralel cu o igienă impecabilă a mâinilor.

Sănătatea pielii mâinilor

Mănuşile de protecţie sunt ideale atunci când dorim să ne protejăm pielea mâinilor şi să limităm expunerea în faţa substanţelor chimice cu puternic rol agresiv şi dăunător. Pielea de pe mâini  presupune o atenţie şi o îngrijire specială, chiar şi atunci când folosim mănuşi de protecţie în timp ce realizăm anumite activităţi. Astfel, mâinile vor avea nevoie de hidratare şi hrănire. Vom alege săpunuri potrivite tipului de piele, în vederea efectuării igienei curente, şi vom aplica unguentele şi cremele cu puternic rol hidratant şi hrănitor. Tot din sănătatea mâinilor face parte şi îngrijirea unghiilor, acestea necesitând şi ele o întreţinere adecvată şi constantă, în vederea înlăturării riscului de a dezvolta anumite afecţiuni specifice. Astfel, o mână sănătoasă, presupune o manichiură corect efectuată, o igienizare constantă şi o hidratare adaptată mediului, dar şi anotimpului şi condiţiilor meteorologice.

O mână astfel îngrijită, se poate bucura de protecţia mănuşilor din latex, cu condiţia de a fi alese pe măsura corectă, permiţând mobilitatea încheieturilor şi acoperirea confortabilă a palmelor şi degetelor. Sănătatea pielii mâinilor şi a unghiilor se va asigura prin aplicarea celor mai bune proceduri şi tehnici, prin folosirea unguentelor şi cremelor potrivite, dar şi prin protejarea cu ajutorul perechilor de mănuşi de protecţie adecvate, potrivit alese şi corect purtate. Astfel, ne vom proteja atât sănătatea întregului organism, cât şi aspectul şi sănătatea pielii mâinilor şi a unghiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.