fbpx
Cum se gateste sfecla rosie

Cum se gateste sfecla rosie

Inainte de a ne uita la cateva retete rapide cu sfecla rosie, sa vedem cum se curata aceste legume de culoare rosie intensa. Curatarea sfeclei rosii este destul de simpla. Taiati radacinile, spalati cu grija fiecare sfecla si inmuiati-o in apa calduta daca exista reziduuri de pamant. Leguma poate fi consumata gatita sau cruda. Deoarece sunt tuberculi si cresc sub pamant, trebuie spalate cu multa apa rece inainte de orice procedura.

Cautati o mancare gustoasa cu sfecla rosie?

Se prepara salata de sfecla rosie cu portocale. Se poate prepara cu 1 sfecla cruda taiata felii subtiri si marinata in 6 linguri de ulei si 1 de otet. Se curata de coaja si se taie in cubulete 1 portocala, se spala si se taie in felii subtiri 1 fenicul crud. Se amesteca totul impreuna cu sfecla scursa din marinata, se adauga 100 g de branza taiata cubulete si se serveste cu cateva frunze de menta. Doriti un gust mai proaspat? In loc de branza simpla, folositi mozzarella si asezonati salata cum doriti!

Daca preferati sfecla rosie fiarta, fierbeti-o pur si simplu intreaga in apa clocotita pentru a va bucura de gustul sau unic proaspat, cu sare timp de 40 de minute dar nu mai mult pentru ca se poate inmuia mult prea tare. Pentru a reduce timpul de gatire, taiati legumele in felii. Indepartati intotdeauna mai intai pielitele si spalati astfel bucatile de sfecla rezultate: vor fi gata de savurat imediat ce sunt scoase din apa! Doriti sa gatiti sfecla rosie intr-o tigaie? Incercati aceasta reteta dulce-acrisoara. Se fierb 3 sfecle asa cum tocmai am descris, se decojesc si se taie felii si se pun intr-o tigaie cu o bucata de unt. Se stropeste preparatul cu 2 linguri de otet, se adauga un varf de cutit de sare si se serveste fierbinte.

Alte articole interesante...

Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]
Cum se face Mămăliga
Mămăliga este un preparat tradițional românesc, simplu, dar delicios, care a fost de-a lungul timpului […]
Cum se prepară o Pizza Margherita
Pizza Margherita este un simbol al culinariei italiene, recunoscută pentru simplitatea și puritatea ingredientelor sale […]
Cum se prepară o Pizza Crudo Rucola
Pizza Crudo Rucola este o delicatesă culinară care îmbină savoarea unică a prosciutto crudo cu […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro