Pisica de mare este un peste delicios, cu mai multe aplicatii culinare. Desigur, este adesea asociat cu raurile noroioase si cu momelile aruncate, dar atunci cand este prins proaspat si gatit corespunzator, pisica de mare poate fi unul dintre cei mai versatili pesti pe care ii puteti adauga la masa dumneavoastra. Fie ca este prajit la tigaie, la cuptor sau la gratar, pisica de mare are o aroma blanda si subtila pe care aproape orice invitat la cina o va aprecia. Chiar si cei care nu sunt mari fani ai pestelui s-ar putea trezi ca se bucura de aceasta specie dupa ce o incearca preparata in diverse moduri. Pisica de mare poate fi gasita in magazinele alimentare insa este important sa alegeti o sursa de incredere atunci cand doriti sa cumparati. Este, de asemenea, foarte simplu de gatit, timpul de pregatire necesar fiind limitat, iar daca aveti acces la un gratar sau chiar la un cuptor de interior, exista o multime de moduri in care puteti pregati pisica de mare in aceasta seara!
Pisica de mare la tigaie e o reteta deosebita care combina parfumul florilor de tei cu gustul delicat al pestelui. Reteta este traditionala si se poate prepara in mai putin de o ora, fiind potrivita atat pentru o cina romantica, cat si pentru o masa de Revelion. Aveti nevoie de peste (300 g), o ceasca de fasole alba, o ceasca de fasole verde, o ceasca de dovleac, seminte de tei, sare, piper si ulei pentru prajit. Prepararea retetei incepe cu curatarea pestelui, dupa care il spalati bine si il taiati felii. Fasolea se pune intr-o oala in care totodata se pune si ceapa, seminte de tei, sare si piper. Dupa ce s-a incins la foc mic, se adauga pestele, dovleacul taiat cuburi si fasolea, la care se adauga apa sau supa. Se lasa la fiert pe foc mic cam jumatate de ora si gata!