fbpx
Cum se gateste pastravul

Cum se gateste pastravul

Pastrav prajit la tigaie

Ingrediente pentru pastrav prajit la tigaie

  • Pastrav 1 kg
  • Ulei de masline extravirgin dupa gust
  • Pesmet 4 linguri
  • Patrunjel 1 tufa
  • Lamai 2
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust

Mod de Pregatire pentru pastrav prajit la tigaie

  • Dupa ce se scot maruntaiele celor 4 pastravi, se spala bine si se impaneaza cu un amestec de 2 linguri de pesmet amestecat cu patrunjel, sare, piper si zeama de lamaie.
  • Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pun pastravii in pesmetul ramas si se gatesc timp de aproximativ zece minute pe fiecare parte, mai intai la foc mare si apoi la foc mai mic, astfel incat sa se formeze o crusta aurie la suprafata.
  • Cand pastravii au ochii albi si proeminenti, sunt fierti si trebuie serviti imediat stropiti cu ulei crud si suc de lamaie.

Pastrav cu ciuperci

Ingrediente pentru pastrav cu ciuperci

  • Pastrav 1,5 kg
  • Ceapa de primavara 2
  • Ciuperci 400 g
  • Cimbru 1 crenguta
  • Menta verde 1 buchet
  • Unt 70 g
  • Lamai 1
  • Faina 00 g
  • Vin alb 1 l
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust

Pregatirea pastravului cu ciuperci

  • Se spala pastravii, se scot maruntaiele si se curata cu grija cu o foaie de hartie absorbanta de bucatarie, indepartand substanta vascoasa care ii acopera. Pregatiti o marinata cu vin si suc de lamaie, apoi inmuiati pestii in ea: lasati-i aproximativ o ora.
  • Se perie ciupercile, se curata cu o carpa umeda si se taie felii; se rumenesc in 30 g unt cu o ceapa de primavara, se presara cimbru si menta tocate. Cand sunt fierte, se condimenteaza cu sare si piper.
  • Scurgeti pastravii pentru a scapa de marinata, apoi aruncati-i in faina. Se toaca ceapa de primavara ramasa si se rumeneste cu restul de unt; se adauga pastravul si se prajeste timp de 2 minute, intorcandu-l usor. Se uda cu cateva linguri de vin, se lasa sa se evapore complet, se asezoneaza cu sare si piper.
  • Acoperiti pastravul cu ciuperci porcini, stropiti cu restul de vin si gatiti timp de 10 minute intr-un cuptor preincalzit la 200 °C.

Alte articole interesante...

Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]
Cum se face Mămăliga
Mămăliga este un preparat tradițional românesc, simplu, dar delicios, care a fost de-a lungul timpului […]
Cum se prepară o Pizza Margherita
Pizza Margherita este un simbol al culinariei italiene, recunoscută pentru simplitatea și puritatea ingredientelor sale […]
Cum se prepară o Pizza Crudo Rucola
Pizza Crudo Rucola este o delicatesă culinară care îmbină savoarea unică a prosciutto crudo cu […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro