Cum se gateste pastrama de oaie

Cum se gateste pastrama de oaie

Pastrama poate fi considerata cea mai faimoasa mancare stradala din bucataria romaneasca, desi astazi suntem mai obisnuiti sa ne gandim la ea ca la o mancare stradala clasica americana, datorita faimei pe care a capatat-o la nivel international dupa ce a aparut in filmul "Cand Harry a intalnit-o pe Sally" din 1989.

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 800 g de carne de oaie
  • 3 catei de usturoi
  • 30 g piper negru
  • 10 g de pudra de ardei dulce
  • 10 g seminte de coriandru
  • 6 cuisoare
  • 10 g seminte de mustar
  • 2 frunze de dafin, tocate
  • un praf de ardei iute tocat marunt
  • scortisoara si ghimbir
  • sare dupa gust
  • 1 l apa rece

Mod de preparare pentru pastrama de oaie

Se prepara saramura intr-o cratita cu apa si se adauga toate condimentele, cu exceptia piperului negru, se aduce la fierbere si se lasa sa se raceasca, apoi se maseaza bucata de carne si se scufunda in saramura, dupa care se acopera cu un capac. Se lasa la inmuiat cel putin 8 ore, se poate lasa peste noapte, dar se poate lasa si 24-48 de ore in saramura. Odata scoasa din saramura, pastrama trebuie acoperita superficial cu sare si piper negru si apoi gatita pe gratar timp de aproximativ 3 ore, pana cand ajunge la 85 de grade Celsius la miez. Alternativ, se poate coace la cuptor, invelind-o in mai multe straturi de folie de aluminiu si facand gauri cu o furculita. Temperatura cuptorului trebuie sa fie de aproximativ 150°C, iar timpul de gatire de aproximativ 3 ore (intorcand pastrama la jumatatea timpului de gatire). La servire, pastrama trebuie taiata in felii subtiri, insotita de paine integrala sau de secara, legume si mustar.

Informatii nutritionale pe portie

Caloriile din pastrama depind de procentul de grasime din carne. Ar trebui sa se foloseasca carne semigrasa. Caloriile vor fi putin mai mari, dar limitati caloriile condimentelor si veti avea in continuare un fel de mancare echilibrat.

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro