fbpx
Cum se gateste lintea verde

Cum se gateste lintea verde?

Cel mai simplu mod de a pregati lintea verde aduce garantia ca va fi cea mai delicioasa masa. Deoarece aroma lintei este completata de cateva ingrediente, este esential sa fie gatita cu mare grija si atentie. Unele persoane fac frecvent acest fel de mancare, care este asemanator cu supa de linte verde. Aceste doua retete sunt preferatele tuturor atunci cand isi doresc linte verde.

Pentru a prepara acest fel de mancare, incepeti prin a fierbe lintea in apa pana se inmoaie (aproximativ 25 de minute). Apoi se soteaza ceapa in ulei pana se inmoaie. Apoi, adaugati pasta de rosii, care se soteaza pana cand pasta se rumeneste. In cele din urma, adaugati lintea fiarta, amestecand bine. Se serveste fierbinte, presarata cu sare si piper.

Un alt mod de a gati linte verde este:

Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se soteaza ceapa tocata pana se inmoaie usor (5 minute). Adaugati pasta de tomate si gatiti timp de 2 minute pentru a o carameliza usor. Se soteaza lintea in putin ulei pana cand se inmoaie (aproximativ 5 minute). Scurgeti lintea si adaugati-o in tigaie impreuna cu 750 ml de apa. Aduceti la fierbere, apoi fierbeti la foc mic, acoperit, pana la fierbere (30-40 de minute). Spre final, cand lintea este frageda, indepartati capacul si lasati-o sa se scurga daca mai are inca multa apa. Adaugati sare si piper. Aceasta mancare de linte poate fi consumata simpla sau ca garnitura cu pui, carne de porc sau peste. De asemenea, poate fi servita cu paine prajita stropita cu ulei si presarata cu oregano sau lipie integrala.

Aceasta este o reteta simpla, buna si rapida! De asemenea, lintea verde este foarte sanatoasa, contine multe vitamine si ajuta in dezvoltarea buna a organismului fiecarei persoane! Aroma acesteia nu va fi scoasa din minte prea curand dupa consumare!

Alte articole interesante...

Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]
Cum se face Mămăliga
Mămăliga este un preparat tradițional românesc, simplu, dar delicios, care a fost de-a lungul timpului […]
Cum se prepară o Pizza Margherita
Pizza Margherita este un simbol al culinariei italiene, recunoscută pentru simplitatea și puritatea ingredientelor sale […]
Cum se prepară o Pizza Crudo Rucola
Pizza Crudo Rucola este o delicatesă culinară care îmbină savoarea unică a prosciutto crudo cu […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro