fbpx
Cum se gateste lintea rosie

Cum se gateste lintea rosie

Lintea rosie in sos de rosii este un preparat rapid si usor, dar foarte gustos, perfect ca garnitura sau pentru a insoti orezul sau pastele. Aceasta reteta este foarte usor de preparat, nu necesita nici o grija speciala si poate fi pregatita destul de repede: in 15 minute felul de mancare este gata! Si, asa cum am mentionat mai sus, este, de asemenea, destul de versatil, deoarece poate fi folosit ca garnitura sau poate contribui la un prim fel de mancare informal.

Ingrediente

  • 180 g linte rosie
  • 1 conserva de rosii decojite
  • 2 linguri de amestec (este OK sa folositi o lingura de telina, ceapa si morcov tocate)
  • 400 ml apa
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1 ardei iute
  • sare
  • patrunjel tocat

Pregatire

Clatiti lintea sub jet de apa. Se toaca ardeiul iute fara sa-l atingeti, altfel se poarta manusi. Puneti amestecul de zarzavaturi in cratita cu uleiul si ardeiul iute tocat. Se fierbe pentru a se aromatiza, apoi se adauga rosiile decojite. Se paseaza cu o lingura de lemn. Se adauga lintea si apa si se condimenteaza cu sare. Puneti capacul si gatiti (acest lucru va dura aproximativ zece minute). Cand lintea este gatita, mancarea este gata: se serveste calda, acoperita cu patrunjel tocat, daca se doreste.

Note

Lintea rosie in sos de rosii poate fi pastrata la frigider timp de 2-3 zile. Ardeiul iute poate fi inlocuit cu 1 varf de cutit de pudra de ardei iute sau chiar omis. Puteti adauga si mai multa savoare la linte adaugand cateva ace de rozmarin tocate (proaspete sau uscate) la sosul de baza. Daca va place lintea rosie, incercati si aceasta supa rapida! Este greu sa dai gres cu o reteta atat de simpla, dar singura problema care ar putea aparea este prelungirea prea mult a timpului de gatire, caz in care lintea ar putea deveni prea moale.

Alte articole interesante...

Cum se gătește Sparanghelul
Haide-ți să explorăm lumea sparanghelului și să descoperim cum se gătește acesta. Sparanghelul este o legumă delicată, ușor de gătit și extrem de versatilă în […]
5 retete rapide pentru cina de seara
1. Omletă cu legume și brânză Ingrediente: 4 ouă 1 ardei gras tăiat cubulețe 1 […]
Cum se măsoară caloriile
Caloriile unui aliment, fruct sau băutură reprezintă o măsură a energiei pe care acesta o […]
Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro