Lintea rosie in sos de rosii este un preparat rapid si usor, dar foarte gustos, perfect ca garnitura sau pentru a insoti orezul sau pastele. Aceasta reteta este foarte usor de preparat, nu necesita nici o grija speciala si poate fi pregatita destul de repede: in 15 minute felul de mancare este gata! Si, asa cum am mentionat mai sus, este, de asemenea, destul de versatil, deoarece poate fi folosit ca garnitura sau poate contribui la un prim fel de mancare informal.
Clatiti lintea sub jet de apa. Se toaca ardeiul iute fara sa-l atingeti, altfel se poarta manusi. Puneti amestecul de zarzavaturi in cratita cu uleiul si ardeiul iute tocat. Se fierbe pentru a se aromatiza, apoi se adauga rosiile decojite. Se paseaza cu o lingura de lemn. Se adauga lintea si apa si se condimenteaza cu sare. Puneti capacul si gatiti (acest lucru va dura aproximativ zece minute). Cand lintea este gatita, mancarea este gata: se serveste calda, acoperita cu patrunjel tocat, daca se doreste.
Note
Lintea rosie in sos de rosii poate fi pastrata la frigider timp de 2-3 zile. Ardeiul iute poate fi inlocuit cu 1 varf de cutit de pudra de ardei iute sau chiar omis. Puteti adauga si mai multa savoare la linte adaugand cateva ace de rozmarin tocate (proaspete sau uscate) la sosul de baza. Daca va place lintea rosie, incercati si aceasta supa rapida! Este greu sa dai gres cu o reteta atat de simpla, dar singura problema care ar putea aparea este prelungirea prea mult a timpului de gatire, caz in care lintea ar putea deveni prea moale.