Este duminica: familia se aduna in jurul mesei si o masa somptuoasa este o necesitate. Asadar, alaturi de aperitive, lasagna si prajituri de casa pentru desert, vine un iepure la cuptor, gustos si delicios, cu garnitura de cartofi.

Ingrediente

Ingredientele pentru iepurele copt cu cartofi sunt foarte simple si intotdeauna disponibile, aveti nevoie doar de:

  1. iepurele curatat si spalat
  2. un kg de cartofi, sau cati doriti (cartofii la cuptor, dupa cum stiti, se fac intotdeauna repede)
  3. niste branza rasa;
  4. ceapa;
  5. sare;
  6. piper;
  7. ulei de masline extravirgin;
  8. pesmet;
  9. crenguta de rozmarin;
  10. oregano sau cimbru;
  11. un pic de patrunjel.

Mod de preparare

Se asaza bucatile de iepure intr-o tava de cuptor cu putina apa si sare. Se stropesc cu ulei de masline extravirgin si se tin deoparte. Se curata cartofii de coaja si se pun la inmuiat in apa rece, apoi se taie in felii si se lasa la inmuiat timp de 10 minute. Scurgeti-le, uscati-le bine cu o carpa curata si puneti-le intr-un castron mare impreuna cu ierburile tocate, sarea si piperul, pesmetul si parmezanul, amestecati cu grija si lasati-le sa stea cateva minute pentru a lasa sa se patrunda aroma. Intre timp, porniti cuptorul si aduceti-l la o temperatura de 200°. Se toarna cartofii peste iepure si se da la cuptor. Daca va faceti griji ca ingredientele, cum ar fi cartofii si carnea, nu se vor gati uniform, puteti acoperi vasul de cuptor cu folie de aluminiu si lasati sa se gateasca timp de aproximativ 40 de minute. Mirosul de iepure la cuptor va incepe sa se simta dupa doar cateva minute, iar gustul carnii va va cuceri de la prima degustare! Daca nu vreti sa riscati sa mancati cateii de usturoi si sa ii confundati cu cartofii, va recomandam sa ii indepartati.