fbpx
Cum se gateste iepurele

Cum se gateste iepurele

Este duminica: familia se aduna in jurul mesei si o masa somptuoasa este o necesitate. Asadar, alaturi de aperitive, lasagna si prajituri de casa pentru desert, vine un iepure la cuptor, gustos si delicios, cu garnitura de cartofi.

Ingrediente

Ingredientele pentru iepurele copt cu cartofi sunt foarte simple si intotdeauna disponibile, aveti nevoie doar de:

  1. iepurele curatat si spalat
  2. un kg de cartofi, sau cati doriti (cartofii la cuptor, dupa cum stiti, se fac intotdeauna repede)
  3. niste branza rasa;
  4. ceapa;
  5. sare;
  6. piper;
  7. ulei de masline extravirgin;
  8. pesmet;
  9. crenguta de rozmarin;
  10. oregano sau cimbru;
  11. un pic de patrunjel.

Mod de preparare

Se asaza bucatile de iepure intr-o tava de cuptor cu putina apa si sare. Se stropesc cu ulei de masline extravirgin si se tin deoparte. Se curata cartofii de coaja si se pun la inmuiat in apa rece, apoi se taie in felii si se lasa la inmuiat timp de 10 minute. Scurgeti-le, uscati-le bine cu o carpa curata si puneti-le intr-un castron mare impreuna cu ierburile tocate, sarea si piperul, pesmetul si parmezanul, amestecati cu grija si lasati-le sa stea cateva minute pentru a lasa sa se patrunda aroma. Intre timp, porniti cuptorul si aduceti-l la o temperatura de 200°. Se toarna cartofii peste iepure si se da la cuptor. Daca va faceti griji ca ingredientele, cum ar fi cartofii si carnea, nu se vor gati uniform, puteti acoperi vasul de cuptor cu folie de aluminiu si lasati sa se gateasca timp de aproximativ 40 de minute. Mirosul de iepure la cuptor va incepe sa se simta dupa doar cateva minute, iar gustul carnii va va cuceri de la prima degustare! Daca nu vreti sa riscati sa mancati cateii de usturoi si sa ii confundati cu cartofii, va recomandam sa ii indepartati.

Alte articole interesante...

Cum se gătește Sparanghelul
Haide-ți să explorăm lumea sparanghelului și să descoperim cum se gătește acesta. Sparanghelul este o legumă delicată, ușor de gătit și extrem de versatilă în […]
5 retete rapide pentru cina de seara
1. Omletă cu legume și brânză Ingrediente: 4 ouă 1 ardei gras tăiat cubulețe 1 […]
Cum se măsoară caloriile
Caloriile unui aliment, fruct sau băutură reprezintă o măsură a energiei pe care acesta o […]
Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro